Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Pulled Pork

By Ninni . 2013-08-27

 
Förstår att det är populärt....
 
Många pratar om Pulled Pork och jag blev så klart nyfiken och var tvungen att testa. Kommer bli fler gånger... Supergott, enkelt och smidigt! Passar mig perfekt. Jag ställde in den på morgonen och sen var den klar på eftermiddagen.
 
Det finns tusen olika varianter och recept. Jag valde på rekommendation att ha låg temperatur och fler timmar än tvärtom. 
Upptäckte dock att recepten på nätet innehåller mycket socker så jag gjorde en egen marinad.
 
Pulled Pork
1 kg fläskkarré
 
Marinad ev dubbel sats
0,5 dl Soja
0,5 dl Olivolja
Sambal Oelek
Riven färsk ingefära 
3 pressade vitlökar
1 msk senap
Salt
 
Lägg köttet i en gryta, häll över marinaden. Sätt ugnen på 110 grader. Sätt in grytan med locket på. Låt stå i 9 timmar. När köttet är klart är det fantastiskt mört och saftigt. Du drar lätt isär köttet med en gaffel därav namnet. 
 
Vi åt köttet i pitabröd tillsammans med grönsaker. Tacosås/kebabsås till de som ville ha. 
 
 
 
 
 
 



Postat av: Marie

Åh vad bra med ett sånt här recept. Har länge velat prova och som du skriver så många recept att välja på.... Ska göras i helgen...

2013-08-28 @ 06:37:16
Postat av: Anna

Bra mat att göra när man är sjuk, ingen jobbig arbetsinsats direkt. Det doftar ljuvligt från ugnen hela dagen. Längtar till kvällen när det är klart!

2013-09-05 @ 10:11:51
Postat av: Heléne

Idag ska jag prova denna rätt, låter så gott!

2015-01-01 @ 09:51:36
Postat av: Heléne

Idag ska jag prova denna maträtt, låter så gott!

2015-01-01 @ 09:52:44


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: