Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Färdiglagade eller hemmagjorda köttbullar?

By Ninni . 2013-02-28

Veckans erbjudande. Snabbt och enkelt, javisst... men vad innehåller det?
 
Väldigt stor del av "färdigmaten" som man köper i affären innehåller olika tillsatser för att "fylla ut" produkten. Det gör man för att det är billigare med t ex socker, potatis och potatismjöl än vad det är med kött. Producenten är ju intresserad av tjäna så mycket pengar som möjligt. Och, när man tänker ett extra varv, kan man få 1 kg bland- eller nötfärs för 29,95 samt att du ska göra jobbet själv? Knappast.
Det blir så mycket godare om du gör dina egna köttbullar samt att du får i dig näringsämnen. I färdigmaten finns knappt några näringsämnen kvar när de hamnar på din tallrik. Du får inga obehagliga överraskningar om vad det innehåller också...
 
Innehåll i Garants färdiglagade köttbullar:
Gris- och nötkött, Vatten, Lök, Potatis, Potatisstärkelse, Potatisflingor, Salt, Potatisfiber, Glukossirap, Socker, Animaliskt protein, Jästextrakt, Arom, Kryddextrakt (libbsticka, peppar), Stekta i palmolja.
 
Näringsinnehåll Garant per 100 gram
Kcal 240
Protein 13
Kolhydrater 8
Fett 18
 
Näringsinnehåll nötfärs per 100 gram
Kcal 147
Protein 20
Kolhydrater 0
Fett 8
 
Med lite planering går det smidigt att göra sina egna köttbullar. Jag gör på storpack och steker dem i ugnen. Under tiden kan jag göra annat och det luktar inte stekos i hela köket och man slipper rengöra spisen en kvart. Jag slipper också den brända ytan som är förstörda näringsämnen.
 
Prova ugnen nästa gång. 200 grader i 20 minuter.
 
Färdigrullade...nu ska det stekas!
Ätklara, så mycket godare när man VET vad det är i också...
 
 



Postat av: Linda

Tack bästa Ninni! Varför har jag inte tänkt på det? Helt suveränt smidigt. Du är så inspirerande... Kram LP

2013-03-01 @ 11:11:23
Postat av: Pernilla

Provade detta igår kväll blev kanonbra...aldrig mer steka. Tack för insperationen Ninni!! kram

2013-03-01 @ 13:47:13
Postat av: Anonym

Hej vilken härlig blogg du som inspierar så mycket.
Om man vill ha lite färg på köttbullarna ha i lite soja gärna 2 sorter och kör på grill i ungnen ca 5-7 min.
Så har jag gjort i många år.

2013-03-01 @ 19:29:02
Postat av: Ninni

Linda, kul att du testat och tyckte det var smidigt.
Pernilla, smidigt smidigt... Ugnen rockar ;)
Anonym,tack för tipset. Ska provas :)

2013-03-01 @ 22:24:35
Postat av: karin

Ninni det var jag.Tyvärr försvann mitt namn.
Karin

2013-03-02 @ 13:17:58


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: