Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Jordgubbsparfait

By Ninni . 2013-06-19

 
 
Sval och god tårta... Passar perfekt en varm sommardag
 
Jordgubbar kan man inte tröttna på... Säsongen är så kort och det gäller att passa på.
Jag gillar enkla och smidiga recept. Helst utan ugn. Här delar jag med mig av ett recept som går snabbt att mixa ihop, sen är det bara att frysa in och ta ut när man ska njuta av den. En favorit här hemma!
 
Jordgubbsparfait
8 dl jordgubbar, frysta eller färska
1 tsk vaniljpulver
5 dl blötlagda  cashewnötter
5 msk kokosolja
8 dadlar, urkärnade
Färska jordgubbar till servering
 
Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Om du tar frysta jordgubbar se till att de är tinade och att vätskan är avrunnen. Lägg bakplåtspapper i en form (24 cm i diameter). Häll smeten i formen. Ställ in i frysen i minst 90 minuter. Ta ut servera med färska jordgubbar.
Tårtan är lätt att skära, enkelt att skära ut så många bitar du behöver.
Ät och njut!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Postat av: Daniel

Lät riktigt gott det där!! Snygga bilder också :)

2013-06-19 @ 09:12:49
URL: http://danielojergren.com
Postat av: karin

Ser jättegod ut.Finns något man kan ersdätta nötterna med??
Övriga fam tål ej nötter.
Vet du om det är sojaprotein i dadlar??

2013-06-19 @ 21:33:04
Postat av: susanne sandin

Den ska göras ;-)har alla sakerna hemma , utom
" gubbarna " å hur enkelt är inte det att skaffa nu;-)

2013-06-20 @ 09:03:20
Postat av: Ninni

Daniel, prova! :)
Karin, dadel är i samma familj som kokosnöt. Kolla allergimat.se för info och koll. När det gäller nötter i bakverk kan man ibland byta ut mot kokosflingor eller mjöl. Man får prova sig fram.
Suss, baka på! :)

2013-06-20 @ 14:36:11


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: