Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Kyckling med röd pesto

By Ninni . 2013-04-07

 

Enkelt sätt att piffa till vardagsmaten, röd hemmagjord pesto, supergott och lyxig känsla!

 

Kycklingfilé är nog bland det vanligaste man lagar hemma tror jag. Det är enkelt och smidigt och de flesta tycker om det. Bröstfilé är det vi oftast menar när vi säger kycklingfilé. I de flesta förpackningar med kycklingfilé finns den så kallade innerfilén kvar. Det är lite tunnare biten på undersidan som man kan "vika ut". Vill du ha en perfekt tilllagad kycklingfilé kan du skära loss innerfilén och tillaga den för sig. Den blir klar några minuter snabbare än den stora bröstfilén.

 

När är kycklingfilén klar?

Innertemperaturen ska vara 72 grader. Det tar ungefär 20 minuter i ugn 200-225 grader. I stekpanna 12-15 minuter. I gryta, kokning 25-30 minuter.

 

Idag blev det ugnsstekt bröstfilé som sedan skars i mitten och fylldes med pesto. Vill man göra det enkelt för sig köper man pesto eller gör egen. Här får du ett av mina bästa pestorecept.

 

Röd pesto

10-15 soltorkade tomater i olja

1 dl grovriven parmesan eller annan väl lagrad hårdost

1 vitlöksklyfta

50 g nötter t ex pinjenötter, valnötter

Blad från basilika

1 dl olivolja

 

Mixa allt till en jämn röra. Tillsätt oljan droppvis. Tycker du att peston är för tjock, späd försiktigt med vatten.

 

 

 

 

 

 

 

 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: