Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Ljummen linssallad

By Ninni . 2013-03-15

Enkelt, lätt och nyttigt. OCH gott...

 

Denna sallad är så smidig att göra, det går fort och man har en stor sallad som räcker till flera middagar eller matlådor. Innehåller den något du inte gillar? Byt ut, lägg till eller ta bort. En sån här sallad ser aldrig likadan ut hos mig. Jag tar det som finns hemma! Salladen äts helst ljummen men går även bra att äta kall. Perfekt om man är på resande fot. Ät den vegetarisk eller tillsammans med kyckling/fisk/kött. Har du inte provat linser och är skeptisk? Prova, du kommer inte ångra dig. T o m barn brukar gilla dom.

 

LJUMMEN LINSSALLAD

2 dl belugalinser eller svarta linser

150 g haricots verts

1 påse bladspenat eller andra blad

1 dl osaltade cashewnötter

3 gula lökar

Tomater eller körsbärstomater

Groddar

1/2 tsk gurkmeja

1 tsk malen spiskummin

 

DRESSING

Olivolja

Ingefära

1 vitlöksklyfta

 

Koka linserna  enligt anvisningen på förpackningen. Koka haricots verts i ca 3 min.

Skala och strimla löken. Fräs den på svag värme tillsammans med kryddorna tills den blir mjuk.

Häll av linserna och skölj i kallt vatten. Blanda med löken.

Smaka av med salt och peppar.

Häll över dressingen och toppa med cashewnötter. Ät och njut! Lycka till!

 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: