Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Musselsoppa

By Ninni . 2013-03-03

Godaste musselsoppan... Så enkelt!
 
Musslor - Så gott, proteinrikt och fullt av nyttigheter. Näringsmässigt är blåmusslor mycket bra att äta då de är rika på vitamin B12 och mineralerna zink, järn och selen.
 
Musselsoppa 4 port
1 nät blåmusslor
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2,5 dl vispgrädde
3 skivade gula lökar
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1 handfull färsk bladpersilja
5 vitlöksklyftor
Extra tillbehör: lax och räkor
 
Innan tillagning är det viktigt att musslorna är levande och stängda, de ska däremot öppnas under kokningen. En levande mussla stängs om man knackar på skalet.
När musslorna är testade och putsade, hetta upp olja i en stor panna eller gryta som har ett tillhörande lock. Lägg i skivad vitlök och lök och fräs lätt i någon minut. Löken ska inte börja få färg.
Tippa i musslorna, häll på vinet och sätt på lock.
Låt musslorna fräsa några sekunder, sänk värmen och vänta i 3 minuter utan att lyfta på locket. Dra kastrullen från värmen och ta upp muslorna med en hålslev. Lägg dem åt sidan.
Koka upp musselspadet och slå i grädden. Låt allt koka kraftigt i 5 minuter. Smaksätt med hackad persilja och salt.
Dra kastrullen åt sidan och lägg i laxen. Låt stå i ca 5 minuter.
Lägg soppan i djupa tallrikar och toppa med musslor och räkor.
Servera genast! 
 
Färdiga





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: