Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Medveten december...

By Ninni . 2013-11-29
0 kommentarer

Skönt slö framför brasan...
 
December månad är på ingång. En tid som många upplever ökad stress. När vi utsätts för stress utlöser det fysiska spänningar i kroppen. Vi andas högt upp, får svårare att lära oss saker, fatta beslut och minnet försämras. Stresshormonet kortisol ökar i kroppen. 
Vi får svårt att vara här och nu. Medveten närvaro. Att stanna upp, andas, lyssna inåt och utåt. 
 
Jag älskar december månad. Tid för bakning, läsning, en och annan film, mer tid till familjen. Samt långpromenader och roliga träningspass men även vila och återhämtning. Energi ut - Energi in!
 
Planering är A och O. Gör vad du kan redan nu så slipper du göra allt i sista minuten. Du mår så mycket bättre och kan njuta av allt runtomkring dig. Ta makten över ditt liv! 

Känslan...

By Ninni . 2013-11-28
2 kommentarer


... när en kostkund "checkar ut" och resultaten är helt CRAZY.
 
Så stolt och tokglad över vad denna kvinna lyckats med. På endast 12 veckor!!!
Vill man så går det. Punkt.
 
 

Små justeringar - stora förändringar

By Ninni . 2013-11-27
5 kommentarer

 
Mindre fettmassa ger synligare muskler...
 
Detta par har många erfarna träningsår bakom sig. Ätit bra, levt hälsosamt och tränat flitigt genom åren utan några uppehåll. Efter ett tag tyckte de att de hade hamnat på en platå. Det hände inte så mycket mer...
 
Jag petade i kosten, ändrade och la till kosttillskott, justerade matintag före och efter träning. Införde Clean Eating - mat med högt näringsvärde till få kalorier, så lite tillsatser som möjligt. 
Inga stora förändringar då grunden redan var bra. Men med små justeringar började kropparna släppa på fettet.
 
Träningen är upplagd med tung styrketräning som bas och 1-2 intervallpass/vecka. Intervallerna var under hösten med min löpgrupp FunRun. Nu är det mindre löpning och ska det springas intervaller görs det på löpband. De kommer till mitt intervallpass på lördagar. Crossfitinspirerat - högintensivt och rejält utanför komfortzonen.
Tuff träning som ger resultat!
 
Med mindre träningstillfällen per vecka, men med smartare träning börjar muskelmassan öka. Energi och ork från bra mat ger ökad prestation i gymmet. Tyngre vikter lyfts och förmågan att orka pressa sig hårdare och hårdare, pass efter pass... Less is more... 
 
Superstolt över att coacha detta par. Vi kommer få se mer resultat! Resan fortsätter...
 
 

En söndag i november...

By Ninni . 2013-11-24
2 kommentarer

 
 
 
Mi Vida... mysig och tillgiven...
 
Vilodag... bara vara....
Långpromenad i vackert novemberväder. Gå utan mål och tider att passa. Njuta av sol och kalla vindar.
Tid för att umgås. Både med familjen, vänner och våra älskade husdjur. 
 
Är det nåt som får mig att landa, vara här och nu, känna lycka och glädje så är det våra älskade två hundar och vår häst. Jag önskar att alla människor hade möjligheten att få vara djur riktigt nära. Tror att många skulle behöva den kärlek som djuren ger oss. 
 
Känslan att komma hem, möta mina små chihuahuor, krama dom, känna den varma pälsen, se svansen vifta oavsett om jag varit på undervåningen i några minuter eller varit ute i 2 timmar... Obeskrivligt!
 
De gör min vardag och mitt liv bättre...
 
 

Enkla rågbullar

By Ninni . 2013-11-22
0 kommentarer

 Lättbakade och goda... Bakas ofta här hemma!
 

Gör som proffsbagarna - låt bröddegen jäsa länge!
Ingen bakmaskin behövs, du blandar allt i bunken direkt. Kallt vatten och minimalt med jäst. Degen jäser över natten eller dagen och sen är det bara att baka ut och grädda.
Hur smidigt som helst, minimalt med disk och supergott! 
 
Rågisar
8-10 små bröd
 
3 krm jäst (färsk)
3 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl special
2 dl rågmjöl
1 dl solroskärnor 
1 dl russin
2 msk linfrön
1-1 1/2 tsk salt
 
På kvällen
Blanda degen: Rör ut jästen i kallt vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Rör tills allt blandats ordentligt. Degen ska vara ganska lös. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
 
På morgonen
Baka ut brödet: Sätt ugnen på 275 grader med en oöm plåt på nedre hyllan. Klicka ut degen till 8-10 bullar på ett bakplåtspapper. Peta ner russin som sticker upp, strö på lite rågmjöl, täck med en handduk och låt jäsa 30-40 minuter.
 
Baka av bröden: Lägg några isbitar på nedre plåten. Sänk temperaturen till 250 grader och låt bröden stå tills de fått fin färg, 20-25 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna på ett galler.
 
Tips! Variera ingredienserna med chiafrön, olika frön och nötter, med utan och russin.
Jag brukar göra 3-4 bunkar med olika ingredienser.
Receptet är taget ur boken: Enklare bröd med Martin Johansson
 
 

Bästa bullarna ever!

By Ninni . 2013-11-21
2 kommentarer

 Sjukt goda...
 

Bästa bullreceptet kommer här! Finns inga godare... Älskar kombon kanel och kardemumma. Kardemummakärnor som krossas - doftar gott och smakrikt. 
Sen är det kalljäsning, enklare kan det inte bli! Passar mig perfekt. 
 
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
ca 30 st

5 dl mjölk
11 dl vetemjöl
15 g jäst
1 1/2 dl socker
1 msk kardemumma
1 1/2 tsk salt
1 ägg
175 g smör
 
Fyllning
100 g mandelmassa
1 dl socker
175 g smör
2 msk malen kanel
1 1/2 msk kardemummakärnor, stötta
 
1 ägg, uppvispat till pensling
Pärlsocker
 
Blanda ihop alla ingrdienser utom smöret. Knåda ihop degen. Blanda sen i det rumsvarma smöret. Det är kladigt men efter ett tag suger degen till sig fettet och degen blir smidig. Fortsätt knåda i maskin i 10 minuter och något längre för hand.
 
Låt jäsa i bunke under bakduk i ca 30-35 minuter. Plasta bunken och låt stå kallt i 8-12 timmar.
 
Riv mandelmassa och rör ner kanel, smör och stötta kardemummakärnor. Rör till en jämn smet. 
 
Kavla ut degen och bred på fyllningen. Vik degen och forma bullar. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
 
Låt bullarna jäsa på bakplåtspapper i ca 40-60 minuter. 
 
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. 
 
Grädda i 6-8 minuter i 250 grader (varmluft 225 grader).
 
Låt bullarna kallna på galler. 
 
 

Kostkund med otroligt fint resultat...

By Ninni . 2013-11-18
6 kommentarer

Före...
 
Andreas är en av mina kunder som levererat otroligt fint resultat. På kort tid, endast 8 veckor, har han uppnått en fantastisk utveckling. När han kontaktade mig hade han på egen hand börjat sin viktnedgång och lyckats gå ner några kilo. Med personligt kostschema och smartare träning började det hända grejer i kroppen.
 
Mina kostupplägg löper under 12 veckor och vill man fortsätta att få feedback och pushning kan man förlänga ytterliggare. Andreas har nu 4 veckor kvar och mer kommer att hända i kroppen under dessa veckor! Resan har bara börjat och Andreas är grymt målmedveten. Han har insett att det är en livsstilsförändring det handlar om. Vill man ha en förändring måste en förändring ske.
 
Ska bli spännande att följa honom under resans gång... Om 6 månader, om 12 månader osv...
Vi kommer få se mer från Andreas!
 
Här är hans egna ord:
 
"Fick ett plötsligt uppvaknande och en 40 års kris, när jag insåg hur jag såg ut och vågen visade 94,5 kg och midjemåtten 105 cm.
Har under det senaste åren försökt att komma igång med träning men inte funnit inspiration.
När vi fick nys om FunRun, tänkte jag att detta måste jag prova. Träning i grupp och med nya bekantskaper. Detta blev vändningen för mig. 12 års dvala blev äntligen uppväckt.
Detta tack vare dig, ditt kunnande, ditt proffsiga bemötande och framför allt din inspiration som du bokstavligen bara strålar ut. Både jag och Tessan är mycket imponerade av det du gör för oss som du tränar.
Senaste fasen med styrketräning och kosten är ju lite som grädden på moset. Och just 8-16 passar min vardag mycket väl.
 
Saknar dock löpning, önskar vi kunde finna nån bra lösning på lite vinterlöpning.
Inte lika bra utan din ledning.
 
För övrigt känner jag mig glad och spänstig, och längtar efter nästa pass.
Mångt och mycket inser jag att det handlar om att ändra sin livsstil, eller enklare sagt att göra de val som är viktigt för en själv och sin omgivning.
Tror jag börjat på något nytt och riktigt bra, ser fram emot vad som komma skall.
All denna förändring är du stor det till, tack för det!"
 
Efter...
 
Före...

Ny vecka...

By Ninni . 2013-11-18
0 kommentarer

 
...jag är redo! Maten är planerad och färdiglagad. Träningspassen väntar på att bli genomförda... 
 
Startar veckan med Funktionell träning! En av veckans höjdpunkter! 
Nu laddar jag med vatten och räknar ner till kl 17:30. 

Gå ut....

By Ninni . 2013-11-17
0 kommentarer

 
Vem kan/vill vara inne när hösten bjuder på sol och värme? Ingen hoppas jag! Gå ut, passa på! Man blir glad och pigg, jag lovar!
 
En promenad i skogen startade min dag på bästa sätt. Underbart! 
 
 

Power!

By Ninni . 2013-11-16
0 kommentarer

Några av tuffingarna på dagens pass...
 
Fortfarande endorfinhög! Att se 48 personer kämpa sida vid sida, ge lite till, orka ytterligare en till, pusha sig själva och peppa varann!
Vilken glädjekick! 
 
Dagens pass var ingen lek! Korta intervaller där man ger allt i varje... 20 sekunders jobb, låter easy, men icke. Upprepa 8 gånger med 10 sekunders vila emellan så har du en Tabataintervall. Totalt 4 minuter.
 
Vi körde 10 Tabataintervaller idag.
Lätt? No way! Hard core så det smäller om det!
 
 

Skön löpning!

By Ninni . 2013-11-15
0 kommentarer

Idag fick det bli en löptur...
 
Ingen planerad träning idag... Gick på känsla och jag längtade ut till skogen och tystnaden...
Snabbt på med kläder och upp till spåret och hem igen. Inga tider, noll koll på puls utan bara springa.
Hur skönt som helst!

Oji drinks!

By Ninni . 2013-11-15
0 kommentarer

 
 Ett stort plus för den snygga designen i återvinningsbar flaska...
 

Lyxigt med egen juicebar hemma! Juicen finns i fyra smaker och jag har två av dom...

 

No 1 Blueberry/Apple - Antioxidant

"Blåbär och äpple innehåller extra mycket antioxidanter som är bra mot oxidativ stress"

No 3 Banana/Mango - Magnesium

"Fylld med banan och mango för dig som behöver lite extra magnesium mot bland annat trötthet."

 

Oji innehåller bara naturliga ingredienser, som rättvisemärkt frukt, bär och gröna kaffebönor. Inga sötningsmedel, inga konserveringsmedel. Enkelt och naturligt! Koffeinet ger mig en kick när jag behöver det. Före träning funkar den finfint men även efter... eller när man känner att man behöver extra energi.

 

En flaska innehåller ca 50 kcal. 

 

Läs gärna mer om Oji på deras hemsida
 
 
 

Tid för återhämtning

By Ninni . 2013-11-14
0 kommentarer

Tända ljus ger stämning i mörkret...
 
November månad. Mer mörker och mindre dagsljus. Ge din kropp mer vila om du behöver det. Lyssna på kroppens signaler. Det är naturligt att varva ner, vila och sova mer nu. 
 
Jag tänder ljus, slappar mer och äter näringstät mat som håller mig pigg och stark.
Njuter av mörkret... gillar denna period på året. 
 

Ändring i träninsplaneringen!

By Ninni . 2013-11-13
0 kommentarer

Yes!
 
Löppasset ikväll får skjutas upp till morgondagen. En kollega är sjuk och kan inte ha sitt pass och jag ställer självklart upp. Med glädje! Nu har jag turen att få träna hårt, tufft och effektivt - med träningskompisar!
 
Nu ska passet tänkas ut. Cross-fit är önskemålet från några stamkunder. Inga problem - jag är på!
 
Gissar att vi blir ett litet gäng ikväll. Ser framemot kl 17.30. Kan och hinner du - KOM!
 
 
 

Oji gör skillnad! På riktigt!

By Ninni . 2013-11-10
0 kommentarer

En alldeles egen juciebar... 
 

I förra veckan fick jag hem ett testpaket från Oji. Företaget som vill göra skillnad på riktigt! Hållbara vanor och medveten livsstil. Jag är stolt över att bli tillfrågad att vara med i testpanelen då detta är något jag själv på många sätt försöker eftersträva. Alla kan vi bli bättre, på något.
 
Tips för en hållbar vardag, utmaningarna är:
#1 Minimera miljöpåverkan för din transport i vardagen - Här kan jag bli bättre... Gå och cykla, yes!
#2 Ät mindre och bättre kött - äter inte jättemycket kött men kan gott äta mer vegetariskt... Mer RAWfood!
#3 Ät säsongsbaserat - Supersmart och egentligen enkelt, detta kan alla tänka på!
#4 Slut cirkeln, släng skräpet - Tar åt mig... blivit lite slö med detta... Ändring! 
 
Jag kan bli bättre på samtliga punkter! Inte svårt egentligen. Små förändringar gör mer än vad vi tror.
Häng med du med? 
 
 
 

Älskar dessa sms!!!

By Ninni . 2013-11-09
0 kommentarer

 
Rickard har förbättrat sin löpning rejält. Har han inte kunnat vara med på FunRuns intervallträningar
har han sprungit passet själv. Rickards träning består mest av styrketräning.
 
"Njutbart, vi hade test på jobbet idag, 2 km. Vi har det 2 gånger per år. Sprang på 9:20 i våras,
sprang på 7:47 idag, GÖTT :) Tack Ninni, du ska ta åt dig, tack vare dig!!!"
 
Finns inget roligare än när FunRunlöpare och andra kunder delger mig deras framsteg och resultat.
Det är allt ifrån distansrekord till personbästa! Deras framgångar är mina framgångar. Jag är med dom alla! 
 
 
 
 
 

Grönkålschips

By Ninni . 2013-11-08
0 kommentarer

 
Skön grön färg och härligt krispiga...
 
Gör som kändisarna! Ät grönkålschips. Jag är tokig i dom. Längtat ihjäl mig och äntligen kan man köpa grönkål i affärerna igen. Något av höstens glädjehöjare!
 
Grönkål är sprängfyllt med en massa nyttigheter, ett riktigt superlivsmedel!
Innehåller vitaminer och mineraler; främst C-vitamin, kalcium och järn. Energisnålt, bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller pektin som är blodsockersänkande och innehåller nyttobakterier, probiotika. Jag äter kål av olika sorter dagligen och äntligen får jag njuta av grönkålen. 
 
Chipsen äts som just chips eller som tillbehör till maten.
 
Grönkålschips
Skölj och dra av bladen från stjälken. Riv till lagom storlekar. 
Lägg grönkålen på en ugnsplåt och massera in olivolja. 
Strö flingsalt eller annan sort över. 
Sprid ut bladen jämnt över plåten.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader eller 15-25 minuter på 150 grader. 
De ska bli krispiga, akta så de inte bränns. Rör om då och då. 
Ät och njut!
 
 
 

I'm in heaven

By Ninni . 2013-11-06
0 kommentarer

Här på hemmaagjort knäckebröd...
 

Jag har hittat en ny favorit! Jordnötssmör med kakao. Vilken kombo!
Galet gott, nyttigt och bra fetter! 
Hittade denna på Coop i Linköping. Nästa gång köper jag en kartong :)
 
 
 

Rågsiktsbullar - kalljästa!

By Ninni . 2013-11-04
0 kommentarer

 
 Poppis!
 
Jag bakar nästan allt bröd själv och hinner jag inte köper jag surdegsbröd på något lokalt bageri.
Hur hinner jag? Svaret är kalljäsning. Finns inget enklare. Ingen knådning utan bara att snabbt blanda ihop ingredienserna. Mycket gott är det också. Många plus! 
 
Rågsiktsbullar
8-10 småbröd
 
4 dl vatten
10 g jäst (färsk)
ca 10 dl rågsikt (el 600 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
ev nötter, torkad frukt, frön etc
 
Rör ut jästen i kallt vatten. Blanda ner övriga ingredienser och rör tills allt blandas väl. Täck bunken med plast och ställ svalt i ca 8-10 timmar.
 
Mjöla bakbordet och forma små bullar. Håll inte på för mycket med degen. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper. Låt dom vila i ca 20-30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader och låt en plåt vara med inne i ugnen (nedre delen).
Sänk värmen till 250 grader och och lägg någras isbitar på plåten i ugnen. 
 
Låt brödet stå inne i 12-15 minuter (mitten). Låt bröden svalna på galler. 
 
 
 
 
 
 

Lyxar med chokladfondue

By Ninni . 2013-11-01
2 kommentarer

Snart är de smälta och doftar ljuvligt... Lovely...
 
På min Training Day i oktober fick alla kunder ett fondueset och mörk kvalitetschoklad från Anthon Berg.
72 % och Fairtrade, gillas!
Anthon Berg är för övrigt mitt favoritmärke när det gäller choklad. Många fina varianter att välja på.
 
Fonduesetet är hur smidigt som helst. Bara ett värmeljus under så är det klart för dopp. Jag doppar gojibär, nötter och fruktbitar i chokladen. Underbart gott! 
 
Trevlig kväll därute...