Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Bästa bullarna ever!

By Ninni . 2013-11-21

 Sjukt goda...
 

Bästa bullreceptet kommer här! Finns inga godare... Älskar kombon kanel och kardemumma. Kardemummakärnor som krossas - doftar gott och smakrikt. 
Sen är det kalljäsning, enklare kan det inte bli! Passar mig perfekt. 
 
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
ca 30 st

5 dl mjölk
11 dl vetemjöl
15 g jäst
1 1/2 dl socker
1 msk kardemumma
1 1/2 tsk salt
1 ägg
175 g smör
 
Fyllning
100 g mandelmassa
1 dl socker
175 g smör
2 msk malen kanel
1 1/2 msk kardemummakärnor, stötta
 
1 ägg, uppvispat till pensling
Pärlsocker
 
Blanda ihop alla ingrdienser utom smöret. Knåda ihop degen. Blanda sen i det rumsvarma smöret. Det är kladigt men efter ett tag suger degen till sig fettet och degen blir smidig. Fortsätt knåda i maskin i 10 minuter och något längre för hand.
 
Låt jäsa i bunke under bakduk i ca 30-35 minuter. Plasta bunken och låt stå kallt i 8-12 timmar.
 
Riv mandelmassa och rör ner kanel, smör och stötta kardemummakärnor. Rör till en jämn smet. 
 
Kavla ut degen och bred på fyllningen. Vik degen och forma bullar. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
 
Låt bullarna jäsa på bakplåtspapper i ca 40-60 minuter. 
 
Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. 
 
Grädda i 6-8 minuter i 250 grader (varmluft 225 grader).
 
Låt bullarna kallna på galler. 
 
 



Postat av: Andreas

Helt klart dem godaste bullarna jag ätit. Dem är grymma :)

2013-11-22 @ 21:53:26
Postat av: Ninni

Andreas! Säg till när du vill ha mer 😜

2013-11-24 @ 14:30:07


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: