Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Rågsiktsbullar - kalljästa!

By Ninni . 2013-11-04

 
 Poppis!
 
Jag bakar nästan allt bröd själv och hinner jag inte köper jag surdegsbröd på något lokalt bageri.
Hur hinner jag? Svaret är kalljäsning. Finns inget enklare. Ingen knådning utan bara att snabbt blanda ihop ingredienserna. Mycket gott är det också. Många plus! 
 
Rågsiktsbullar
8-10 småbröd
 
4 dl vatten
10 g jäst (färsk)
ca 10 dl rågsikt (el 600 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
ev nötter, torkad frukt, frön etc
 
Rör ut jästen i kallt vatten. Blanda ner övriga ingredienser och rör tills allt blandas väl. Täck bunken med plast och ställ svalt i ca 8-10 timmar.
 
Mjöla bakbordet och forma små bullar. Håll inte på för mycket med degen. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper. Låt dom vila i ca 20-30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader och låt en plåt vara med inne i ugnen (nedre delen).
Sänk värmen till 250 grader och och lägg någras isbitar på plåten i ugnen. 
 
Låt brödet stå inne i 12-15 minuter (mitten). Låt bröden svalna på galler. 
 
 
 
 
 
 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: