Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Enkla rågbullar

By Ninni . 2013-11-22

 Lättbakade och goda... Bakas ofta här hemma!
 

Gör som proffsbagarna - låt bröddegen jäsa länge!
Ingen bakmaskin behövs, du blandar allt i bunken direkt. Kallt vatten och minimalt med jäst. Degen jäser över natten eller dagen och sen är det bara att baka ut och grädda.
Hur smidigt som helst, minimalt med disk och supergott! 
 
Rågisar
8-10 små bröd
 
3 krm jäst (färsk)
3 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl special
2 dl rågmjöl
1 dl solroskärnor 
1 dl russin
2 msk linfrön
1-1 1/2 tsk salt
 
På kvällen
Blanda degen: Rör ut jästen i kallt vatten och tillsätt resten av ingredienserna. Rör tills allt blandats ordentligt. Degen ska vara ganska lös. Täck bunken och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
 
På morgonen
Baka ut brödet: Sätt ugnen på 275 grader med en oöm plåt på nedre hyllan. Klicka ut degen till 8-10 bullar på ett bakplåtspapper. Peta ner russin som sticker upp, strö på lite rågmjöl, täck med en handduk och låt jäsa 30-40 minuter.
 
Baka av bröden: Lägg några isbitar på nedre plåten. Sänk temperaturen till 250 grader och låt bröden stå tills de fått fin färg, 20-25 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna på ett galler.
 
Tips! Variera ingredienserna med chiafrön, olika frön och nötter, med utan och russin.
Jag brukar göra 3-4 bunkar med olika ingredienser.
Receptet är taget ur boken: Enklare bröd med Martin Johansson
 
 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: