Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt





Kokosgranola

By Ninni . 2014-06-14


 
Denna granola med smak av kokos och vanilj är en stor favorit här hemma. Äter den med mandelmjölk, på yoghurt eller som topping på smoothie... Gillar att den är knaprigare än vanlig müsli. 
 
Kokosgranola
 
2 dl vatten 
1/2 dl kokosolja, smält och med smak
1/2 dl chiafrön
3 tsk vaniljpulver 
en liten nypa havssalt
3 dl boveteflingor
3 dl havregryn
2 dl kokosflingor
3 dl nötter, grovt hackade 
1 dl solroskärnor 
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
 
Värm ugnen till 150 grader. 
Blanda vatten, kokosolja, chiafrön, vaniljpulver och havssalt. Låt stå i 10-15 minuter. Det ska svälla. 
 
Blanda alla torra ingredienser och blanda väl. Tillsätt vätskan och blanda till en smulig massa. 
Bred ut massan på bakplåtsklädd ugnsplåt. 
Rosta på nedersta falsen i ugnen i 45-50 minuter. Granolan ska bli torr och få lite färg. Rör om då och då. 
Låt stå på eftervärme för att ev få den torrare. 
Ta ut och låt svalna. 
 
Tillsätt torkad frukt för mer energi. 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: