Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Heja ICA!

By Ninni . 2013-01-31

Blev så glad idag när jag öppnade Expressen och såg ICAs reklam. Ta ett grönt år är deras budskap!
Frukters och grönsakers inverkan på människokroppen. Mer grönt åt folket!
Läs nedan vad det står!
 
C-vitamin
C-vitamin motverkar förkylningar och infektioner, men det är inte så att du blir friskare om du vräker i dig clementiner. Kroppen kan bara ta upp en viss mängd vitaminer. En stor apelsin eller halv paprika täcker dagsbehovet för en vuxen.
 
Folsyra
Vet du vad ananas, broccoli och paprika har gemensamt? De innehåller folsyra som bidrar till ett normalt immunsystem. Bidrar även till vävnadstillväxt och celldelning, kvinnor som planerar att bli gravida borde därför få i sig extra folsyra.
 
Antioxidanter
Antioxidanter är mineraler och vitaminer som är viktiga att få i sig eftersom de skyddar kroppens celler. Minnesregel: var inte matrasist, blanda frukt och grönt med olika färger, så får du automatiskt i dig en bra mix!
 
Järn
Järn bidrar till att bilda röda blodkroppar och transporterar syre från lungorna ut i kroppen. Järnbrist leder till trötthet och försämrar den fysiska prestationsförmågan. Kiwi, svart vinbär, granatäpple och jordtärtskocka är alla bra källor till järn.
 
Magnesium
Spenat och andra gröna grönsaker är bra källor till magnesium som bland mycket annat bidrar till att minska trötthet och normal muskelfunktion.
 
Kalcium
Kalcium håller både skelettet och tänderna starkt och finns i så skilda saker som grönkål, mango och kiwi.
 
Kalium
Svarta vinbär, persilja, torkade dadlar innehåller kalium som bidrar till att sänka blodtrycket.
 
A-vitamin
Morötter innehåller karotin som är förststadiet till A-vitamin som behövs för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt. Men att man får bättre syn av morötter är bara en myt och det där att huden blir mer brun är en sanning med modifikation: äter du en påse morötter om dagen så kan du ev skönja en liten nyansskillnad.
 
Kostfiber
Kostfiber finns bland annat i kål och är fiffiga; de ökar mättnadskänslan så att man inte får lust att småäta stup i kvarten men framför allt underlättar de tarmarna att göra sitt jobb, vilket vi inte behöver gå närmare inpå nu när vi pratar mat.
 
 
 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: