Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Stockholm Marathon 2013

By Ninni . 2013-06-03

 
Stor, tung och fin! Vilken känsla att få den runt halsen... Det var stort för mig!
 
I lördags blev det premiär för marathon för mig och min man. Ärligt talat har jag varit opepp inför den här utmaningen. Haft svårt att få till bra långpass och inte blev det bättre av att man var sjuk i flera veckor i april. Det känns inget kul när man inte är förberedd. Hade också huvudvärk sista veckan och dottern var hemma några dagar från skolan och det gjorde ju inte saken bättre. Var det nåt skit i kroppen?
Vaknande med huvudvärk och jag sov i bilen nästan hela vägen upp till Stockholm och bestämde mig på plats, jag startar och kliver av ifall det blir värre!
 
Jag såg det som ett lugnt långpass på 3 mil, sen skulle loppet börja! Sista 12 km hade jag delat upp i 3 delar, på 4 km per styck. Var förvarnad om väggen, att den lurar här, sista milen.
 
Starten gick och jag kom snabbt in i ett skönt flow. Jag hade koll på pulsen och tempot och brydde mig inte om kilometrarna. Jag njöt av musik, publik och stämningen löpare emellan. Hade en stor hejarklack utspridd vid Kungsträdgården och det levde jag länge på. Efter första varvet var det dags att ge sig ut på Djurgården. Mindre folk och jag började längta in till stan igen. Här ute slog jag följe med en kille och vi hade sällskap i ca 15 km. Skönt att ha någon bredvid sig och vi hjälpte varann. 
 
Varv nr 2 fortsatte jag i samma tempo och pulsen var fortfarande låg. Regnet övergick till rejält regn men det gjorde inget. 32 km passerades och kroppen kändes fortfarande mycket bra. Nu var det bara 1 mil kvar och mina 3 delar på 4 km vardera avverkades en efter en. Här släppte jag också min löparvän som började få problem med sina vader. Jag började springa om löpare efter löpare och det gav mig massor av energi. Hade även vänner som hejade på mig denna sista bit och jag fick höra att det såg lätt och starkt ut. Det gav mig massor av energi.
 
Vid 38 km började kroppen påminna mig om att den sprungit långt, benen blev lite tyngre men inte så att jag var tvungen att sänka farten. Jag började se Stadion framför mig, mållinjen och medaljen. Slutet, så lite kvar! 
Känslan att komma in på Stadion var underbar. Folk överallt, publik och löpare, löpare som jag försökte springa om. Armarna upp mot himlen över målgången. Medaljen runt halsen och ben som skriker av att stå still efter 42,2 km och spurten. Jag gjorde det!
 
Jag sprang ett marathon och påminde mig om vilken stark kropp jag har. Så tacksam för det!
Fällde några glädjetårar och kände att detta är det skönaste lopp jag sprungit.
 
Klockan stannade på 3.45 och placering 471 av 3920 kvinnor är jag supernöjd med!
Tack till ALLA ni som hejade på mig under loppet och extra tack till ni som åkte upp till Stockholm för min skull denna dag; Ante, Maria, Ebbe, Pernilla, Pernilla, Maja, mamma och pappa.
Att se och höra er betydde massor ska ni veta...
.
Peppväggen. Många post-it lappar att bli inspirerad av...
 
Så snabba att man inte fattar att det är sant. Imponerande. Nr 11 kom 2:a.      Fotograf: Andreas SjöbergPostat av: Johan

Det är väl de mörka killarna på nedersta bilden man ska ta rygg på:)

2013-06-03 @ 13:03:22
Postat av: Therese Mahzoon

Stort grattis! Blir djupt imponerad och lite rörd av denna stora bedrift! Kram på dig.

2013-06-03 @ 16:22:54
Postat av: Pernilla

Både du och Johan var grymma sååå stolt över Er.

2013-06-03 @ 17:47:54
Postat av: Mamma

Bra kämpat till er båda.
Jag kan fortfarande inte förstå, ni såg ju inte trötta ut efter alla dessa mil, humöret och glädjen
var på topp.
Kram

2013-06-04 @ 15:27:46
Postat av: Ninni

Johan: inte en suck där ;)
Therese: tack :)
Pernilla: tack för all pepp. Världens bästa hejarklack!
Mamma: precis så var det! Detta lopp var ett glidarlopp ;)

2013-06-04 @ 18:38:31
Postat av: Karla

Så fantastiskt bra jobbat! Bra upplägg, bra du höll det och riktigt bra debuttid! Kram =)

2013-06-05 @ 13:53:27
URL: http://possibly.blogg.se
Postat av: Ninni

Tack Karla! Jag är jättenöjd :) Kram

2013-06-06 @ 04:36:31


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: