Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Därför väljer jag ekologiskt!

By Ninni . 2013-03-21

Lite dyrare men så mycket bättre!

 

"Allt färre livsmedel är fria från rester av bekämpningsmedel. Vindruvor, citrusfrukter, jordgubbar ligger högst upp på listan..." Läs mer här:

http://www.dn.se/ekonomi/mer-kemikalier-i-vanliga-ravaror

 

Hu ska man tänka? Jag tycker att man ska köpa ekologiskt på de livsmedel som man äter dagligen. T ex äter du havregrynsgröt varje morgon? Dricker du mjölk varje dag? Äter du ett äpple dagligen? Köp då ekologiskt. Man gör en stor hälsovinst på det sättet.

 

Själv tar jag hellre en vissen EKO paprika än en fin glansigt röd. Mer äkta vara!

 

 
Postat av: Mia

Ninni, du nämnde vindruvor för något år sen, att de är så besprutade. Ofta ser man småbarn mumsa på dom direkt från affären. Inte ens om de är tvättade är de hälsosamma! Jag mår inte bra när jag ser det. Tack för att du upplyser. Jag har nog tänkt mer på miljön när man pratat eko. Men det är ju för MIN skull också! Nu blir det att tänka om!

2013-03-21 @ 09:16:53
Postat av: Camilla

Fler fördelar är ju miljövinsten. Ett enkelt sätt att få både hälso- och miljövinst på samma gång. :) Dessutom så borde man köpa ekologiskt (kött, mjölk etc) om man är djurvän. De djur som inte bor på ekologiska gårdar behöver inte benhandlas alls bra i det här landet vilket många tror. Att djuren ska få gå ut och ha det bra är en självklarhet för många men fungerar tyvärr många gånger inte i praktiken. Kosläppen brukar ju folk gila att titta på, ingen som funderat på varför de är så vilda? Inte så konstigt att förstå när man vet att de fått stå inomhus i sin egen skit i ett halvår.. Om man väljer ekologiskt så VET man att djuren haft/har ett bra liv.

Kram Miljöskyddsinpektören

2013-03-21 @ 11:43:35
URL: http://trainingbyc.blogspot.se/
Postat av: Ninni

Camilla, du har alldeles rätt. Ännu en vinst!

2013-03-22 @ 10:18:04


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: