Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Träna med mig!

By Ninni . 2013-10-28
2 kommentarer

Några av mina stammisar.... Ni är bäst!!!!  
 
Denna vecka är det Öppet Hus med gratisträning på anläggningen där jag instruerar pass, *Ljungsbro GF.
Namnet är inte det coolaste, jag vet, men vad spelar det för roll? Här är vi för att träna, och det görs det kan jag lova...
Ljungsbrobor men även kunder från Linköping, Mantorp, Borensberg, Linghem, Ekängen osv har hittat ut till oss. Det är mycket bra stämning och gemenskap. Du är varmt välkommen att provträna och bli en i gänget!
Fr o m denna vecka är det halva priset på terminskortet (gäller till v 3, 2014).
 
Vill du träna för mig så har jag dessa pass:
Måndag kl 17.30, 65 min,  Funktionell Träning/Puls
Lördag kl 09.30, 60 min, HIIT-pass i cirkelform (HIIT-högintensiva intervaller)
 
 
*Info om Ljungsbro GF
- Anläggningen ligger i en källarlokal under Vårdcentralen i Ljungsbro. Ljust och fräscht men ändå lite hardcore när man glider ner i källaren...
- Instruktörsteamet är välutbildat och många av oss har många års erfarenhet från andra anläggningar och har pass på andra ställen också
- Vi har en bredd, allt från lättare pass till tuffare pass. Det finns nåt för alla!
Kolla in hemsidan för aktuellt schema:
Ljungsbro GF
 
 
 

1 extra timma!

By Ninni . 2013-10-27
0 kommentarer

Tystnaden och fridfullheten får mig att längta ut till skogen...
 
Dagen med 1 extra timma. Idag var den här. Hur lyxigt som helst! Tid för sånt man önskar göra eller kanske inte hinner? Meningen "jag hinner inte" hörs ofta... Idag fanns det inga ursäkter. Jag valde en långpromenad och tid för mindfulness. I skogen, där jag gärna önskar mer tid. Idag unnade jag mig den...
 
 
 

Power!

By Ninni . 2013-10-26
0 kommentarer

 
All-in... sida vid sida...
 
Lördagspassen är mycket populära och idag kom det 40 personer, tjejer och killar, i blandade åldrar.
Det tränades i cirkelform, den ena cirkeln jobbigare än den andra. Gå in i sig själv, göra jobbet till dunkande Housemusik, bita ihop. Inte gnälla. All-In, det finns inget annat! Här är man för att träna, pressa sig över gränsen, bygga en stark kropp och få resultat under huden. Och det det får dom! 
 
Cirklar i sin enkelhet, inget krångel. Back to basic. 
- styrka - puls- muskler - svett - glädje - lycka - illamående - musik - power - gemenskap -
och RESULTAT! 
 
Kunder kommer åter, vecka efter vecka, och jag älskar det. Att se dom utvecklas, klara mer och bli starkare är min drivkraft! 
 
 
 
 
 
 
 
 

RAWfood äppelmos

By Ninni . 2013-10-25
0 kommentarer

Mycket gott... 
 
Kan inte bli smidigare. Du behöver 5 minuter och en mixer. Klart! 
Kokosfett tillför kroppen nyttigt fett, luktar underbart gott och ger en exotisk smak. Du håller dig även mätt längre.... Detta har jag på gröten eller äter som det är med hackade nötter. Testa!
 
RAWfood äppelmos
6 äpplen
1 1/2 tsk kokosfett, ekologiskt med kokossmak
Vaniljpulver efter smak
 
Skala och skär äppelbitar till mindre bitar. Mixa och tillsätt kokosfett och vaniljpulver. Förvara i burk med tätslutande lock. Går även att frysa in. 

Surdegsbröd...

By Ninni . 2013-10-24
2 kommentarer

Gillar det enkla....
 
Påfyllning av surdegsbröd igen! Tyvärr hinner jag inte baka som förr men kommit på att det inte gör ett dugg när man har ett av de bästa bagerierna några kilometer hemifrån. Boställets Vedugnsbageri sponsrade med bröd på Training Day och redan har deltagare åkt till Maspelösa för att handla. Helt klart värt resan!
 
Surdeg har lägre GI, snällare mot tarmarna, inga konstigheter och tillsatser och mycket godare! I påsen hem fanns olika sorters bröd och de omtalade vaniljbullarna.
 
 
 

FunRun...

By Ninni . 2013-10-23
0 kommentarer

Löparglädje... I mål efter Tjejmilen... Stolta och nöjda!
 
Förra onsdagen var sista FunRunpasset för den här omgången. Det har varit stor uppslutning onsdag efter onsdag, så mycket vilja, kämparglöd och gemenskap. Jag har längtat till varje pass, att få peppa och träna alla dessa löpare.
 
Jag har sett människor växa, få bättre självförtroende, klara mer än vad de tror, förbättrad löpekonomi, slå sina tider både på träning och tävling. Alla har utvecklats inom denna underbara träningsform. 
 
FunRun kommer tillbaka! Dessa mörka månader ska passeras med egna löppass, styrketräning och andra träningspass. Efterfrågan är stor och många undrar när nästa omgång startar och det beror på vintern. Återkommer med datum, håll utkik!
 
Tack alla deltagare för denna höst! Mycket stolt över er alla! /löpcoach Ninni
 
Läs nedan vad höstens deltagare tyckte om FunRun...
 
 
"Det har varit kanon, underbart att få tillbaka lite av det flås man en gång haft på fotbollsplan. Absolut ökat på högsta nivån på flåset. Givande, stärkande och på återseende :)) /Tony"
 

"Riktigt bra gemenskap, man behöver inte träna ensam. Jag orkar så mycket mer när man springer i grupp. Vi peppar verkligen varandra. Jag tycker att jag lärt mig olika sätt att springa på snabbt, med mjölksyra, nästan mjölksyra, utan syra osv. Har lärt mig variation. Och man har lärt sig att våga utmana sig själv, och mycket bättre återhämtning mellan intervallerna. FunRun har verkligen gjort löpningen riktigt rolig. Och alla kan springa, våga utmana dig själv. Rekommenderar verkligen att testa FunRun. Tack till Ninni och alla FunRun löpare, hoppas vi ses i vår:). / Maria"

 

"Så nervöst, otäckt, jobbigt, men framför allt så grymt kul!!!!! Jag har förbättrat min 5 km tid med 2 1/2 min! Jag hoppas det blir en kort vinter så vårens FunRun börjar tidigt. Nu ska jag bara försöka hålla igång kondition och flås under hösten och vintern, hoppas motivationen kommer finnas kvar! / Maria"

 

"FunRun har för mig varit ett sätt att skapa kontinuitet i löpningen. Både du och gruppen har varit inspiration till att fortsätta. Jag har även flyttat gränser genom att våga springa snabbare och även ge mig ut under andra förhållanden än vackert väder. Nu är jag fast besluten att fortsätta springa. Inte bara för att det är nyttigt och välbehövligt utan för att det är riktigt roligt. Tack för det! / Frida" 

 

"FunRun har främst ökat på mitt självförtroende och psyke, jag har bevisat för mig själv att jag kan och orkar lite till. Trots att det ofta varit lite ont i magen och oro inför passen har det varje gång varit jättekul och oerhörd skön känsla efteråt. Blir absolut repris i vår! / Karin"

 

"För mig har FunRun varit otroligt utvecklande. Bara att springa i grupp har givit mig en jättekick och många nya vänner. Jag har blivit en snabbare, uthålligare löpare av alla dessa intervaller. Helt sjukt hur nåt som är så jobbigt kan vara sååå roligt. Så nu ser jag att målet jag har satt upp för min löpning kommer jag fixa-Göteborgsvarvet 2014 here I come:))) TACK Ninni för all pepp, positiv energi och kunskap / Pernilla"

 

"Dessa pass har gett mig såååå mycket. Trodde aldrig min löpning skulle utvecklas till det som jag känner idag när jag springer. Det i kombination med innepassen har kapat min tid i Olstorp på femman med 2 min. Både Per och jag har ändrat helt livsstil. Från soffpotatisar till träning, quiona och vassleprotein. Wow, vi är så glada att vi hakade på det här. Din inspiration och ditt peppande gör att vi även kommer att fortsätta träna hårt fram till nästa FunRun sätter igång. Fortsätt med det du är bäst på av alla, peppa och insperera för det du brinner för - det smittar av sig :) / Stor Kram Sandra"

 

"Jag tränar huvudsakligen för att hålla mig frisk och stark. Med FunRun blev löpningen så mycket roligare. Jag har blivit snabbare än jag var förut och jag kan springa längre än vad jag skulle gjort annars. Inte trodde jag att jag skulle kunna springa ihop med andra. Men i gruppen finns en gemenskap, fast vi är så olika. Ninni gör alltid att jag blir peppad och taggad. När andra i gruppen hejar och säger positiva saker lyfts jag en nivå till. Trots att det varit urjobbigt och jag varit kräkfärdig flera gånger har jag känt mig supernöjd efter varje pass. Nu är jag motiverad att hålla igång löpningen till FunRun startar igen. / Elisabeth"

 

"Trodde inte att dessa 10 FunRun tillfällen skulle ge så mycket som det gjort. Jag har förbättrat mitt flås och min styrka avsevärt. Springer 5km nu 4 min snabbare och 10km 7 min snabbare. Intervall träning är verkligen ett måste för att utvecklas och det är riktigt kul! Ninni är en glad och inspirerande tjej med stor kunskap. Att springa med funrun gör att du orkar lite mer och inte ger upp. Jag längtar tills en ny grupp startar! / Caroline"

 
 

Äppelmos

By Ninni . 2013-10-22
0 kommentarer

 Vackra, nyttiga och goda...
 
Äpple och kanel är en oslagbar kombination. Jag gör mitt eget äppelmos då köpta innehåller alldeles för mycket ingredienser som jag inte vill ha. Äpplen från bästa väninnans trädgård står nu förvarade mörkt, luftigt och svalt i väntan på nya kok. Enkelt och så mycket godare. 
 
Äppelmos
Äpplen 
Vatten
Kanel
ev socker
 
Ta valfri mängd äpplen och skala och skär dom i mindre bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten så det knapp täcker äpplena. Tillsätt valfri mängd kanel och ev socker (jag gör utan). Börja med 1 dl och smaka dig fram. Det är alldeles för mycket socker i alla recept. Koka upp och låt äpplena koka sönder. Ju längre koktid desto slätare mos. Förvara i tätslutande burk i kylen och frys resten. Ta fram efter behov. 
 
 

Kort, snabbt och effektivt!

By Ninni . 2013-10-19
0 kommentarer

Löpstyrka efter löpningen är bäst utomhus...
 
40 intervaller på 20 minuter! Korta intervaller i högt tempo med minimal vila. Pulsen stiger i varje vila och det blir bara jobbigare och jobbigare. Bara att bita ihop och gå över gränsen! Full fart hela vägen!
 
Lyckades mycket bra med passet. Kände mig lite seg innan men efter 3 km uppjogg var jag varm och startklar. Känslan efter ett sånt här pass är oslagbar! Endorfiner, självförtroende, glädje och enorm trötthet. Och så värt det. 
 
Väl hemma blev det screening av rörligheten och obalanser i kroppen. Och så lite löpstyrka på det. Utomhus i höstluften och bland löven såklart!
 
 

Egentid i Stockholm

By Ninni . 2013-10-18
0 kommentarer

 
Inspiration... Löplabbets nya butik på Kungsgatan är grym!
 
En dag i Stockholm... Shopping, god mat och träning! Egentid - vardagslyx! 
 
Så glad över den nyöppnade restaurangen på Åhléns. Deras koncept tilltalar mig: menyerna är snälla mot människan och miljön. Ekologiskt, rättvisemärkt, lokalt, inga onödiga tillsatser och konstigheter. Mycket gott att välja på... 
 
 

Ta hand om dina äpplen...

By Ninni . 2013-10-17
3 kommentarer

Egenodlat är bäst...
 
Jag har turen att få äpplen av min vän Pernilla. Så tacksamt! Inga besprutningsmedel eller transporter... Naturligt! Smakar bäst så. 
Har du äpplen som du inte kan ta hand om? Ge bort, ställ en kartong vid tomtgränsen. Jag skulle bli jätteglad om jag fick ta. Vad gör jag med alla äpplen? Äppelmos i olika varianter. Återkommer med recept. 

Vackra höst!

By Ninni . 2013-10-16
0 kommentarer

Naturen runt Göta kanal är vacker året om...
 
Jag har skrivit det förut. Jag är en höstälskare! Alla vackra färger och den sköna luften. Har man tur är det små fina vattendroppar i luften. 
Promenader, löpturer eller bara sitta ute och njuta av allt runtomkring. Livskvalit'e...
 

Training Day - BOOM!

By Ninni . 2013-10-14
0 kommentarer

Solen visade sig från sin bästa sida...
 
I lördags var det äntligen dags! Från idé till verklighet. Dagen som jag länge planerat var här!
 
Pass efter pass, det ena tuffare än det andra, kämpades det och stämningen gick att ta på. Vid tillfällen fick jag gåshud. Att se alla kämpa som om varje pass vore det enda och sista är en enorm kick!
 
TACK ALLA NI som gjorde min dag! 
Tack för att ni kom och lyssnade på mig, tränade med mig och att ni bidrog med er närvaro.
Den här dagen lever jag länge på...
 
Bilderna är tagna av Miranda Thisell och Johan Halldin 
 
Tack även till ni som sponsrade denna dag med vinster, smakprover och saker till goodiebagen:
Proteinbutiken Linköping 
Holistic
Löplabbet Linköping
Västra Cykelaffären Linköping
Boställets vedungsbageri  Maspelösa
Hemköp Ljungsbro
Anthon Berg 
Life Ikeahuset
ZBH Pernilla Ekh Mantorp
Ljungsbro Svalan Apotek
Scandic Frimurarhotellet Linköping
 
 
Från deltagare:
"En fantastisk välplanerad dag fylld med glädje, gemenskap, endorfiner och en hel del svett. Varierande träning, intressant föreläsning, god mat, provsmakningar och uppskattade överraskningar. Allt detta under ledning av Ninni som med sitt engagemang och härliga personlighet fick oss att kämpa och prestera till max. En inspirerande, peppande och lärorik dag att minnas länge. / Åsa"
 
"Klart den bästa lördagen på länge. Jobbigt, svettigt, fantastisk roligt, härliga träningskompisar, inspirerande föreläsning, god mat och bästa instruktören. Ninni är verkligen ett proffs. Hoppas verkligen vi får ta del av en sådan dag igen. Har världens träningsvärk och jag njuter av det. Tack igen :) / Maria"
 
"Det var verkligen en supderdag! Inte bara utmanades jag att springa snabbare i spåret utan utmanades också i alla pass att prestera max till dess att jag var helt slut. Stämningen var jättehög hela dagen och jag tillsammans med alla medtränande rycktes med och peppade och pushade varandra att ta i lite till. Helt löjligt att man orkar så mycket mer än vad man tror, men med rätt upplägg och rätt ledare kändes det som att de där magiska 30 % man har kvar var närmare 40 % i lördags. Tack för en superdag och en superträningsvärk. Min kropp och inte minst min rumpa tackar dig ödmjukast - igen. / Louise"
 
"Först tänkte jag att det nog var för träningsfreaken. Men så blev jag ändå inspirerad under Tjejmilen-resan och anmälde mig. Det är jag så glad för. 
Lördagen var fantastisk. Allt det goda på en dag. Löpningen i höstvackra Olstorp. Ett lagom gäng, där vi peppar varann. God mat och intressant föreläsning. Flera roliga pass som jag kände mig hemma. Mysigt mingel. Sen var det fantastisk att avsluta dagen med att äta tillsammans. En summering: En underbar dag med så många olika men alla positiva männsikor. Den här dagen kan jag leva länge på - men längtar redan till nästa. Tack för allt jobb du har lagt ner. / Elisabeth"
 
 
 
 
 
 
 

Nära nu...

By Ninni . 2013-10-11
0 kommentarer

Väntar på sina nya ägare....
 

Äntligen är det dags för årets Training Day. Imorgon är dagen här, dagen som jag länge drömt om att genomföra. Allt är förberett och klart. Bara att leverera och njuta av dagen. 

Havrekaka

By Ninni . 2013-10-10
0 kommentarer

 
Goda och nyttiga....
 
Perfekta som mellanmål eller kaka... Enkla och lätta att fixa ihop. 
 
ca 5-6 kakor
1 banan
1,5 dl havregryn
4 msk pumpakärnor
 
Mosa bananen, blanda i havregryn och pumpakärnor. Klicka ut till lagom stora kakor på bakplåtspapper på ugnsplåt. 
 
Grädda i ca 30 minuter i 150 grader. 

Muffins

By Ninni . 2013-10-09
0 kommentarer

Proteinbomber....
 
Älskar kokos. Både i matlagning och i bakverk. Här kommer ett recept på äggmuffins med kokos i. Nyttiga, mycket protein samt bra fett ifrån kokosen.
 
ca 10 st
6 ägg
3 msk kokosolja
1/2 tsk salt
4 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
Blåbär och hallon
 
Vispa ägg, salt och kokosolja. Häll i mjölet och vispa så inga klumpar finns kvar. Blanda i kokosflingor och ev bär (el spara till garnering). Klicka i smeten i muffinsformar. 
Grädda i ca 20 min i 200 grader. 
 
Tips! För sötare smak, blanda i bär i smeten. 
 
 

Müsli

By Ninni . 2013-10-08
6 kommentarer

Gott, nyttigt och mättande....
 
Gör en extra stor sats av denna egna müsli då den tar slut fort... Supergod!  
Jag brukar variera innehållet efter vad jag har hemma. Idag blev det:
 
1 äggvita
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 dl valfria nötter
1 dl solrosfrö
1 dl pumpafrön
1 dl kokos
1 dl sesamfrön
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda äggvita med kanel och vaniljpulver. Hacka nötterna till valfri storlekl. Blanda med frön och kokos samt äggblandningen. 
 
Häll blandningen på en pappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen i 5 minuter. Ta ut, rör om, rosta ytterligare i 5-7 minuter. 
 
Förvara müslin torrt i tättslutande burk. 
 
 
 
 

Leverans...

By Ninni . 2013-10-07
2 kommentarer

Startklara för krabbgång...
 
Att vara instruktör är bland det bästa som finns! All tid man lägger ner är värd varenda minut. Jag längtar till alla mina pass, att få träffa mina kunder, träna tillsammans, se dom svettas och peppa dom att ta i det där lilla extra. 
Jag är petig, kan verka hård och kräver mycket av dom. Och vecka efter vecka kommer de med sina skor och vattenflaskor. Det betyder massor för mig. Att de uppskattar mina pass och att de vill ha resultat, viljan att bli bättre, orka tyngre vikter, orka lite till osv.... 
 
Kvällens pass var en grym insats av deltagarna. 75 minuter Funktionell Träning. I love it! 
 
 
 
 

Idag....

By Ninni . 2013-10-07
0 kommentarer

 
En helt ny dag att fylla med vad man vill! Vilken gåva!
 
Jag väljer att äta superboostad näringstät mat, träna och träffa mina träningsvänner, umgås med min familj, gå på promenad med mina små hundar och jobba med veckans höjdpunkt - Training Day! På lördag är den äntligen här... Längtar... Men innan lördag tar jag en dag i taget och fyller mina dagar med mina val... Hur kul som helst! 
 
Vad väljer du att göra idag? 
 
 

Känslan...

By Ninni . 2013-10-06
0 kommentarer

 
...när man skär upp rostbiffen och den är alldeles perfekt.
 
Provade recept på brittiskt rostbiff idag, supernöjd! Kommer bli fler gånger. 

Jordgubbskaka

By Ninni . 2013-10-04
0 kommentarer

Svagt färgade rosa av jordgubbarna....
 
Perfekta att ha på utflykter, till mellanmål, som fikabröd, on the go....
Utan socker, sötman kommer från bananen och jordgubbarna. 
 
3 dl cashewnötter 
1 banan
1dl kokosflingor
1 dl havregryn
2 dl frysta jordgubbar
1 msk kokosolja
2 äggvitor
1 tsk vaniljpulver
 
Mixa allt till en smet. Klicka ut till kakor på bakpappersklädd ugnsplåt. Grädda i 200 grader i 10-15 minuter. 
 
 

Tablettask!

By Ninni . 2013-10-03
0 kommentarer

Alternativ till godis...
 
Behöver jag snabb energi så tar jag ibland en sån här. Helt ok smak och passar bra i väskan.
 
Barn brukar gilla dom också... Här är det min brorsson som njuter.
 
 

Ny vattenflaska!

By Ninni . 2013-10-01
0 kommentarer

Snyggt designade också...
 
Mitt senaste köp är denna vattenflaska från Klean Kanteen. Rostfritt stål och giftfritt material*. Jag fyller den vatten eller grönt te. Nästa köp ska bli en matlåda.
 
Gillar dessa produkter skarpt samt att de har en "barnavdelning".
Tillverkar nappflaskor, sportflaskor och pipmuggar, bättre alternativ till all plast som finns ute i handeln.
 
*Plast innehåller BPA, Bisenol A, och används i plastprodukter.
Från Wikipeidia: Finns i bl.a nappflaskor, konservburkar, plastburkar, plastmuggar, tandproteser, tätningsmedel, returflaskor och rör som används i byggbranschen. Det finns polyester som är helt fri från Bisfenol A. Tex omättad polyester baserad på isoftalsyra, maleinsyraanhydrid och glykol. I Sverige förbereds ett förbud av Kemikalieinspektionen och Livsmedelsverket mot bisfenol A i nappflaskor och vissa andra plastprodukter.
Bisfenol A liknar kroppens egna hormon och kan därför påverka det endokrina systemet. Man har tidigare konstaterat att Bisfenol A i höga doser stör människors fortplantningsförmåga.

Icke önskvärda östrogeneffekter visades i en studie på råtta redan 1938 och många fler liknande studier har sedan dess utförts.Det hormonstörande ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.