Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Ny vattenflaska!

By Ninni . 2013-10-01

Snyggt designade också...
 
Mitt senaste köp är denna vattenflaska från Klean Kanteen. Rostfritt stål och giftfritt material*. Jag fyller den vatten eller grönt te. Nästa köp ska bli en matlåda.
 
Gillar dessa produkter skarpt samt att de har en "barnavdelning".
Tillverkar nappflaskor, sportflaskor och pipmuggar, bättre alternativ till all plast som finns ute i handeln.
 
*Plast innehåller BPA, Bisenol A, och används i plastprodukter.
Från Wikipeidia: Finns i bl.a nappflaskor, konservburkar, plastburkar, plastmuggar, tandproteser, tätningsmedel, returflaskor och rör som används i byggbranschen. Det finns polyester som är helt fri från Bisfenol A. Tex omättad polyester baserad på isoftalsyra, maleinsyraanhydrid och glykol. I Sverige förbereds ett förbud av Kemikalieinspektionen och Livsmedelsverket mot bisfenol A i nappflaskor och vissa andra plastprodukter.
Bisfenol A liknar kroppens egna hormon och kan därför påverka det endokrina systemet. Man har tidigare konstaterat att Bisfenol A i höga doser stör människors fortplantningsförmåga.

Icke önskvärda östrogeneffekter visades i en studie på råtta redan 1938 och många fler liknande studier har sedan dess utförts.Det hormonstörande ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

 
 
 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: