Morotskaka
By Ninni . 2014-04-16
Godaste morotskakan ever...
Morotskaka
3 st morötter eller 200 g
0,75 dl sötmandel eller 50 g
2 ägg
2 dl råsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
Glasyr
Vaniljkesella
Skala och riv morötterna. Häll i morötter och mandel i en matberedare och kör i ca 30 sek så det blir finhackat.
Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek.
Häll i de andra ingredienserna och använd matberedarnes impulsknapp.
Häll i smeten i smord och bröad rund form.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
Låt stå i formen ca 5-10 minuter. Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den kallna.
Bred på vaniljkesellan.
Ät och njut.
