Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Utcheckning

By Ninni . 2014-10-28
14 kommentarer

 Stark och full av energi!
 
Med vilja går det! En som vet är denna tjej, Ulrika. En kostkund som har varit kraftig överviktig och nu blivit en superstark och slimmad tjej i toppform. Och inte slut med detta. Denna resan fortsätter. Kilon kapas och mer muskler byggs upp... Hur coolt som helst!
 
TACK Ulrika för att du kontaktade mig och att just jag fick äran att coacha dig, vara en del av din resa. Stolt är bara förnamnet. Du är en förebild och inspirationskälla för andra. 
Din positiva inställning och din målmedvetenhet har tagit dig långt.
 
 
VILL man så går det - hur enkelt som helst! Keep going on girl! 
 
Läs Ulrikas egna ord:
 

"Det har varit en lång resa från kraftigt överviktig till den jag är idag. Det har tagit ett par år att nå dit och jag har lärt mig mycket på vägen. En av lärdomarna är att våga ta hjälp av proffs som Ninni. Det var nervöst att gå till Ninni och prata igenom mina mål eftersom jag vet att målen inte uppfylls utan ansträngningar. Det krävs både beslutsamhet och tålamod, det här är ingen ”quick fix” utan en livsstil. Det innebär att inte bara min kropp utan även mitt huvud måste med på resan annars håller det inte i längden.  

 

Genom Ninni hade jag tidigare fått stöd och motivation att träna regelbundet och jag kände till Ninnis kunskaper om kost och kostupplägg. Därför kändes det inte främmande att även ta hjälp med kosten. För mig sitter kosten mycket i huvudet och därför var det viktigt för mig med en person som såg helheten och som jag kunde prata med. Att gå ner i vikt och samtidigt äta rätt för att orka träna och helst även bygga muskler. Det var inte lite som stod på min önskelista när jag kom till Ninni. Hon tog min önskelista, analyserade min vardag och min situation och lade upp en långsiktig och hållbar plan för att jag skulle kunna börja jobba för att realisera min önskelista.

 

Det gick lätt att komma in i rutinerna, mycket tack vare att det var mat som jag kunde äta tillsammans med familjen. Både barnen och maken var nyfikna och förundrade över de stooora portionerna som jag lassade upp, skulle det verkligen vara så eller var det tryckfel i Ninnis dokument? Mätt blev jag och jag kände att jag hade energi att träna intensivt. Hela tiden hade jag bra kontakt med Ninni som peppade och kom med tips. Varannan vecka satte jag mig ner och skrev rapporter till Ninni. Det var nyttigt att tänka igenom, reflektera och skriva ner mina tankar till dessa rapporter, förutom att hålla koll på måtten och vikten. Veckorna rullade på, semestern kom och det visade sig vara enkelt att ta med vardagsrutinerna in i semesterperioden.  Metoden som jag lärt mig genom verktygen Ninni gav mig funkar varje dag – vardag som semester.

 

 Efter sommaren var det dags för utcheckning. Jag ska erkänna att jag var inte helt nöjd med siffran när jag gick tillbaka till Ninni. Jag hade hoppats på mer. Vågen visade minus 6,3 kg. Men jag kände ju att det hänt mycket inuti kroppen och att jag mådde så bra. Måtten talade också om att mycket hade hänt med kroppen. Missnöjet vände till glädje när jag ställde mig på Ninnis våg. Den visade att inuti kroppen var det nästan 4 kg plus i muskler. Så samtidigt som jag tappade drygt 6 kg så ökade jag min muskelmassa rejält. Fettprocenten i kroppen gick från dryga 35% till dryga 24%.  Med andra ord hade mycket mer hänt i kroppen än vad som visas på en vanlig våg. Det har varit en lång inre resa men jag börjar få ihop huvud och kropp – dvs jag vågar lyssna på kroppen och har fått ett annat förhållande till mat. Mat är bränsle och det är inte farligt att äta mycket av rätt mat. Sedan utcheckningen har ytterligare ett kilo försvunnit. Tack Ninni för fantastisk stöttning på vägen!"

 

 
 

Något nytt!

By Ninni . 2014-10-27
2 kommentarer


Snälla Sessan...

Idag har jag gjort något som jag inte har gjort på säkert 26 år - nämnligen ridit! 
Jag har tänkt att jag ska prova men när det närmar sig har jag dagit mig ur, blivit feg rent ut sagt.
 
 
Denna höst har jag satt upp några olika mål. Ett av målen var att våga göra något nytt, utanför min bekväma zon. Ridning fick det bli! Sagt och gjort. Med proffshjälp i stallet, av både dotter och andra hästkunniga fick jag en fin ridtur på mysiga skogsvägar. Riktigt trevligt och jag hoppas på fler turer. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga... 
 
Förstår att man förälskar sig i denna sport. Det är så coolt att sitta upp och ha flera hundra kilo under sig. Ett djur som man blir ett med, ett samarbete och band som byggs upp. Total närvaro, man släpper tankar på annat - mindfulness i bästa miljön. Skogen, ängar, stigar och skogsvägar.... Så avstressande. Sen är ju hästar personliga, har sina egenskaper.
 
All denna tid som läggs ner, allt slit men också det man får tillbaka. Jag ser det dagligen, dottern och hennes häst Lord Lancelot. Det finns nåt mellan dom som inte går att beskriva! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fröknäcke

By Ninni . 2014-10-24
2 kommentarer

Tunt, frasigt och gott...
 
Det finns så många olika recept på knäcke- och fröbröd. Inte så konstigt, det är lätt att baka och det är gott.
 
Jag har några favoriter och här kommer en till. Den kvalade in på topp 5 listan efter provbak. Funkar även som snacks. Lite chipskänsla... Variera med olika sorters mjöl för smakvariationer.
 
Frasigt fröknäcke
1 ugnsplåt
 
2 dl mjöl (mandel-, kokos- eller quinoamjöl)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl chiafrön
1 krm örtsalt eller flingsalt
2 1/2 dl kokande vatten
1 msk kokosolja
 
Blanda först alla torra ingredienser, häll sen i vatten och kokosolja. Blanda till en deg. Häll ut överflödigt vatten. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper (på en ungsplåt). Dra bort det översta pappret. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 30-40 minuter. 

Chiagröt toppat med mandelsmör

By Ninni . 2014-10-21
0 kommentarer

Här med blåbär, toppat med pumpakärnor och mandelsmör...
 
Chiagröt
1-2 portioner
 
5 msk chiafrön
2 dl mjölk 
1 1/2 dl bär
1 krm vaniljpulver
 
Toppa med nötsmör, favoritnötter, hampafrön, bär...
 
Blanda alla ingredienser och rör om väl. Låt stå några timmar i kylen tills gröten blir fast. Toppa med dina favoriter. Ät som den är eller tillsammans med en skvätt mjölk.
 
 

Påfyllnad....

By Ninni . 2014-10-19
0 kommentarer

Här tog det stopp. Fick bli en annan väg...
 
Vilken höstdag! Skön luft och varmt, hela 15 grader. Vem vill vara inne en sån här dag?
 
Startade dagen med en löprunda. Några hundra meter från mitt hus går en MTB-slinga och snabbt är man ute på en stig i skogen. Så lyxigt! Idag hade jag inga mål med rundan. Hade inte ens plan över vart jag skulle springa. På med distanskorna, i med hörlurarna och iväg. Hamnade i Olstorp och sprang på kuperade stigar. Där trivs jag bäst! 
 
Länge sen jag sprang så sakta som idag. Känslan var viktigare än tid och distans...
 
 
 

Flipbelt...

By Ninni . 2014-10-15
0 kommentarer

 
Svårast var att välja färg...
 
På långa löppass i skogen vill jag gärna ha med mig min mobil. Ibland för att lyssna på podcast eller musik men även som en säkerhet ifall nåt händer. Jag har sprungit vilse en gång och det var ingen hit. Förfrusna händer är minnet av den tidiga vårdagen. Mannen fick hämta mig 2 mil hemifrån när jag äntligen hade kommit ut på en bilväg. Så kan det gå...
 
Då jag inte är jätteförtjust i mobilhållare som sätts på armen blev jag nyfiken på att testa nyheten Flipbelt.
 
Ett enkelt höftband som lätt sätts på höften. Med små fickor får du plats med mobil, nycklar etc. Materialet är fukttransporterande spandex-lycrablandning och finns i olika storlekar. 
De lovar att det sitter perfekt på höften. Stämmer det? Nja, lite glider det upp. Kanske beroende på vad man har för material på tightsen. Viktigt är att ta en storlek mindre. Skönt om det sitter på plats.
Annars är jag nöjd. Kommer användas!
 
 

FunRun på TV

By Ninni . 2014-10-13
0 kommentarer

 

På förra veckans intervallpass gästades FunRun av 24Corren. Superkul med TV-besök.
 
Intresset för löpning är stort! Det kommer nya löpare varje vecka. Vi är en bred grupp. Allt från de som springer milen på 40 minuter till de som inte springer milen - än.... 
 
Det är lätt att bli kär i denna träningsform. Det händer en massa i kroppen. Löpning gör dig glad, stärker hjärta och skelett, ger hjärnan en paus och frisätter en massa hormoner. Lyckoendorfiner. Du umgås med dig själv. Samarbetar med din kropp. Puls, andning och styrka. Energi, frihet och livskraft. Energi ut - energi in. 
 
Våra kroppar är skapta för att springa. Alla kan! Våga testa löpträning i grupp. En stor gemenskap och glädje.
 
Klicka på länken:
http://www.corren.se/24corren/?clip=7422597
 
Några bilder från TV-inslaget. Inte bästa kvalitén men men...
 
 

15 km lycka!

By Ninni . 2014-10-10
3 kommentarer

 
 
Tänk om man kunde stoppa tiden nu. Luften, solen, temperaturen, naturen, färgerna...
Listan kan göras lång. Stormtrivs denna årstid. Är gärna mer ute än inne.
 
Idag blev det 3 x 5 km. Första 5 km med Per och Johan, andra 5 km med Johan och sista 5 km ensam... 
Behagligt lugnt tempo, vacker natur och trevligt sällskap - kan inte bli bättre.
Boostad och full av lyckoendorfiner.
Välkommen helg!