Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Lidingöloppet!

By Ninni . 2014-09-28
5 kommentarer

Ännu en medalj till samlingen
 
Igår sprang jag Lidingöloppet för första gången och det var ett superkul terränglopp. Det var glädje rakt igenom och inte en enda negativ tanke. Sprang med ett leende och njöt av atmosfären. Lätt och stark i kroppen, låg puls och riktigt snabb på utförslöpningarna. Skön känsla!
 
Visste inte om kroppen skulle fixa 30 km terräng då jag har problem med rygg och höft. Tog det vackert och lyssnade på kroppen. Allt flöt på och visst kändes höften av men inte så att löpsteget påverkades. 
 
Tycker man inte om folk och trängsel ska man inte springa LL. Bara digga läget och ta rygg på någon som höll en bra fart. Nästa år hoppas jag på en bättre startgrupp och ett annat starttempo. Terrängen är tuff, speciellt mellan 15-20 km och sista milen kan man plocka placeringar. Trötta löpare som sänkt tempot, då är det en skön känsla att springa om. Gör mycket för självförtroendet att springa om än att bli omsprungen. Jag kapade från plats 2457 till plats 669. Det är jag nöjd med.
 
Vilken lycka att korsa mållinjen, kroppen höll och jag hade en positiv upplevelse rakt igenom. 
Kommer åter. Detta ska upplevas igen.
 
TACK till alla supporters utmed banan! Det ger en extra energikick att höra sitt namn. 
 
Stolt över mina FunRunlöpare också. Många fina tider i helgen, både på 10 km, 15 km och 30 km.
Pers slogs och många fick positiva upplevelser! Stort grattis till er alla! 
 
 
 

Utcheckning!

By Ninni . 2014-09-17
8 kommentarer

 
Översta bilden; Susanne alltid lika go och glad
Mellersta bilden: före
Nedersta bilden: efter
 
Wiiiih! Världsklass! Så imponerad av denna tjej. Stark och superfit och 48 år! Det är aldrig försent.
Susanne har målmedvetet tagit sig dit hon vill. Raka spåret, inget gnäll...
Resultat vecka efter vecka. Det har varit ett stort nöje att läsa hennes veckorapporter.
 
Susanne, TACK för att jag fick förtroendet att coacha dig. Stolt över dig tjejen! Se till å bli bra i knät också... Kram
 
Läs Susannes egna ord och låt dig inspireras:
 
 
"Som gammal basketspelare har jag i stort sett alltid tränat, mest jogging, spinning och gått på olika pass på gymmet. Jag har sprungit Lidingöloppet, några halvmaror, millopp, Tjejklassikern och Halvklassikern genom åren för att ha en morot, men har inte märkt några förbättringar på tiden.
 

Så kom det sig att jag förra hösten genom en kompis började i Ninnis löpgrupp FunRun och även hennes tuffa inomhuspass – den bästa träningen jag upplevt på många år! Vilken nytändning, vilken energiboost och vilken stor samling glada människor! Den härliga känslan av att hela tiden utvecklas, bli starkare och snabbare trots att jag fyller 48 i år!

 

I min upprymdhet ville jag ta det ett steg längre och kontaktade Ninni i våras för att få hjälp även med kosten. Jag kände att jag hade dålig koll på vad jag borde äta både före och efter träningen, ja hela dagen egentligen. Dieter är inte min grej eftersom jag gillar mat och vill kunna äta mig mätt. Jag träffade Ninni och hon tog fram ett personligt kostprogram på 12 veckor som jag påbörjade i slutet av mars.

 

Jag hade som mål att jag ville bli lättare och mer slimmad i kroppen och därmed känna mig snabbare i löpsteget och för mig själv satte jag en målvikt som jag ville komma ner till. Snyggare överarmar och en mer vältränad mage stod också på önskelistan liksom att under säsongen kunna springa 10 km under 50 min.

 

Kostprogrammet innehåller bara toppengod mat och man blir verkligen mätt på de fyra måltiderna per dag. Pga att jag hade en mage som kändes uppblåst tog vi även bort gluten från kosten och magen har blivit mycket bättre. En del av upplägget var också att man skulle köra periodisk fasta vilket jag inte trodde jag skulle kunna fixa. Jag som är hungrig som en varg när jag vaknar kunde väl inte vänta till 10 innan jag fick äta? Jojomen, och det var mycket lättare än jag trodde! Ibland äter jag nu inte förrän 12. Det beror på att man äter ordentligt kvällen innan.

 

Nu har jag skapat nya morgonrutiner. Istället för grötfrukost och tidningsläsning vid köksbordet så kör jag varje morgon yogastretching och ett kortare träningsprogram – vilken superhärlig start på dagen! Tidigare hade jag svårt att komma upp ur sängen, nu vaknar jag alltid före väckarklockan ringer och känner mig ändå utsövd och pigg.

 

Precis innan midsommar hade de 12 veckorna passerat och det var dags för utcheckning hos Ninni. Jag hade tränat ganska intensivt, varit på Ninnis utmanande FunRun-intervaller och asjobbiga men skitroliga inomhuspass, och även sprungit egna distans- och intervallpass flera gånger i veckan.

 

Resultatet då efter utcheckningen efter 12 veckor? Jag hade lyckats med alla mina mål!

 

Mål: Lättare, mer slimmad i kroppen och därmed känna mig snabbare i löpsteget. 
Jag har verkligen lyckats med detta, har gått ner 8 kg och samtidigt ökat muskelmassan med 1 kg.

 

Mål: Snyggare överarmar och en mer vältränad mage.

 

 

Nu klär jag mig gärna i ärmlöst eftersom jag tycker att mina överarmar är mycket snyggare. Midjemåttet har minskat med 10 cm och magen är vältränad som aldrig förr, inte heller uppblåst.

Mål: Under säsongen springa 10 km under 50 min.
Redan på Blodomloppet 22 maj nådde jag säsongsmålet för 10 km med en minuts marginal!

Tyvärr blev jag efter detta lopp lite för ivrig att springa ofta och långt så jag drabbades av en överansträngning i knät som tillsvidare stoppat mig från löpning, därför är det nu rehab och styrketräning som gäller. Detta har dock lärt mig att vila och återhämtning är minst lika viktigt som träning. Jag hoppas snart komma tillbaka till alla härliga träningspass!

 

Utöver mina uppsatta mål – och som är ännu viktigare – så mår jag mycket bättre, jag är piggare och har lärt mig mycket om hur kosten påverkar kroppen. Jag ska villigt erkänna att jag under resans gång ”syndat” mer än en gång och ätit sånt jag inte borde men då sett hur det direkt påverkat både hur jag mår och min vikt. Tack vare peppning och åthutningar från Ninni skärpte jag till mig under resans gång och nu har jag bra grundkunskap om vad jag ska äta för att må bra. Även min man har blivit inspirerad när han sett min utveckling, detta är ingen tillfällig diet utan känns mer som en ny livsstil – härligt!

 

Tusen tack fina Ninni för coachning till Complete Wellness!

 

Kram Susanne"

So much time...

By Ninni . 2014-09-15
0 kommentarer

 

 
Älskar mailen från "The Universe". Detta kom idag:
 
"There's so much time in a day, Ninni.
You could have breakfast, lunch, and dinner on 3 different continents.
You could outline the book you're going to write, start the screenplay adaptation, and watch "Gone With The Wind," before the sun even sets.
Spend a day at work, and still have 16 hours left over.
Or you could just think 60,000 different thoughts as you tool all over .
Hey, the record for climbing Mt. Everest is under 9 hours, leaving 15 to nap and go Yeti searching. There's so much time in a day, Ninni. So much."

You're rich,    
The Universe

Tjejmilen 2014

By Ninni . 2014-09-13
2 kommentarer

Världsstjärnorna måste vara vi - FunRun!

För en vecka sen var ett gäng tjejer från FunRun uppe i Stockholm och sprang Tjejmilen. Andra året i rad nu och detta kommer vi fortsätta med. Hur kul som helst!
 
Stockholm bjöd både på värme och sol. Underlättar en sån här dag. Allt blir så mycket enklare...
Bra löpt av tjejerna och många slog pers på denna bana. Superkul. Träning ger resultat!
 
Stort tack till alla som följde med på denna resa, längtar redan till nästa! Och STORT tack även till Annika som valde att följa med trots att hon inte kunde springa. Guld värt att ha en som håller koll på oss!
 
Boka in Tjejmilen 2015. Då ska vi ta ännu fler startplatser! 
  
 
 

FunRun #6

By Ninni . 2014-09-12
1 kommentarer

Kvällens löpare!
 
Klassiska tusingar på schemat. Svårt att få till själv, lättare i grupp.
Snabb flack bana utmed kanalbanken och det är en häftig känsla att springa fort! 
 
Nästa vecka blir det inte lika snabbt och flackt.
Då ska benen få nöta backe igen!


FunRun #5

By Ninni . 2014-09-04
2 kommentarer

 
Torsdag! Vilket innebär löpträning med bästa FunRun!
 
Bjöd på ett backpass. En backslinga på totalt 400 m, öva på att springa både upp- och nedför. Kan lova att det kändes rejält i benen. Löparna bet ihop, slet på, varv efter varv. Såna här pass är det peppande att ha andra omkring sig. Man är starkare än man tror!
 
Nöjd över löparnas prestation. Grymt bra jobbat!