Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Utcheckning!

By Ninni . 2015-04-26
5 kommentarerEfter- och förebild på Ida
 
Denna tvåbarnsmamma har verkligen imponerat på mig. Ida har presenterat fantastiska resultat på 12 veckor. Jag är grymt imponerad av hennes vilja och motivation samt hennes ärlighet. Det är inte alltid lätt och Ida har skällt på mig och ifrågasatt varför hon gör det här. Svaret hade hon inom sig... Efter den svackan har det gått som på räls.
 
När Ida checkade ut var det inte bara resultaten som jag såg. Det hade hänt nåt mer. Tjejen strålade självkänsla. En viktig resa på olika plan. Från att ha vantrivts i sin kropp och nu känna sig snygg och stark. Det är hur coolt som helst! 
Resan fortsätter. Ida har förändrat sin syn på sin kropp, träning och kost vilket jag vet att hon kommer ha nytta av resten av sitt liv. 
 
Ida, det är en otrolig resa du har gjort. Inte bara kroppsligt. Så glad och stolt!
 
Du är grym tjejen!
 
Läs Idas egna ord:
 
"Jag heter Ida och är 35 år gammal. Jag är gift och vi har två döttrar, på 5 år och 1 år.

Jag har under hela min uppväxt kämpat med min vikt och mitt förhållande till mat. Redan som 10-åring blev jag lite rund och per automatik började jag hata allt vad gymnastik hette.
Jag ville helt enkelt inte behöva visa mig inför mina klasskompisar i omklädningsrummet.
Motviljan till motion höll tyvärr i sig genom hela uppväxten och ett visst mått av smygätande infann sig periodvis. Jag hade aldrig några bulimiska tendenser utan snarare en väldigt sockerkänslig hjärna som sökte socker/snabba kolhydrater så fort den kunde.

Sockerkänsligheten har hållt i sig upp i vuxen ålder och mer än en gång har jag kommit på mig själv med att "helt plötsligt" ha ätit upp en hel chokladkaka. Trots att jag bara skulle ta en bit.
Och dieterna har avlöst varandra. Viktväktarna. Atkins. 5:2 osv.
Ingen av dem har lyckats förändra mitt beteende eller givit mig bestående tips på hur jag ska bibehålla min vikt efter viktnedgång.
 
Att vara mamma till två tjejer idag är helt fantastiskt men det vilar ett enormt ansvar på mina axlar som just mamma. (Det gäller ju förstås alla föräldrar oavsett vilket kön på barnen det är.) Flickor ser hur deras mammor gör/inte gör och vad och hur man säger saker om sig själv och de tar tyvärr lätt efter ens "dåliga vanor".
Och i dagens samhälle och med de normer vi tyvärr lever med så blir utseende och vikt en stor del av deras uppväxt.
Alla ska såklart få se ut som man vill, alla är lika mycket värda för det. Det viktiga är att man är nöjd med sig själv och ärligt älskar sig själv för både den man är och hur man ser ut, oavsett storlek.

Eftersom jag själv aldrig varit nöjd med mig själv, hur jag sett ut eller varit riktigt nöjd med det jag gjort, så tog jag i vintras ett beslut. Jag kontaktade Ninni för att få hjälp med att komma i bra form och hitta ett nyttigt helhetstänk gällande maten och träningen. Något som funkar i längden och som ändrar mitt destruktiva beteende.

Så när jag startade på Ninnis program i mitten av januari innebar det att jag gick från julens godisfrossa till att dricka massor med vatten, äta massor med protein och röra på mig 6(!) dagar i veckan.
Och det gick förvånansvärt bra.
Jag fick ett bakslag pga överbelastning i benmuskulaturen kring knäna men efter att ha vilat ut den så är jag nu igång ca 3 ggr i veckan. Jag varierar styrketräning med lättare löpning/powerwalk och kroppen känns lätt och stark.

Efter 12 veckor med Ninni så har jag minskat 7 procentenheter i kroppsfett, gått ner ca 5 kg i vikt och ökat muskelmassan med 1 kg.
Det kan tyckas lite men på måttbandet syns verkligen resultat. 
10 cm över höfterna. 11 cm över naveln och 13 cm över magens bredaste punkt.
Jag känner mig snyggare, har bättre självkänsla och är starkare i kroppen än någonsin tidigare.
Dessutom klarar jag av 10 armhävningar på tå! (Jag klarade inte en enda innan jag träffade Ninni...)

Och min motivation har hela tiden varit och är fortfarande mina döttrar.
Jag vill att de ska se motion och hälsosam mat som en del av vardagen.
Det ska vara fullt naturligt att vilja röra på sig och äta god och näringstät mat framför snabbmat och godis.
Jag vill att de ska slippa kämpa som jag gjort med dålig självkänsla och med viktproblem.
Så nu äter vi massor med grönt, bra protein och långsamma kolhydrater. 
Och ibland blir det en godisbit på lördagen även för mig.
 
Den viktigaste lärdomen jag tar med mig från dessa 12 veckor med coach Ninni är att när dessa 12 veckor nu är förbi, så fortsätter livet. Detta är ingen quickfix för att snabbt gå ner i vikt för att lika snabbt återgå till det "tidigare livet". Det här är ett sätt att leva.

Och något annat jag tar med mig är att "ett "snedsteg" en dag inte innebär att allt är förstört, det är bara att köra igång igen följande dag.
 
Sist men inte minst; Kan JAG, kan DU! Det gäller bara att ha målet framför sig och kämpa. Det är så värt det!"