Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Utcheckning!

By Ninni . 2015-06-25
1 kommentarer


Mia, före- och efterbild...
 
Innan Mia kom till mig för utcheckning, hade hon lagt ut om sin resa på sin blogg. Vad vågen och måtten visade var inte det viktigaste. Mer viktigt var det med en förändring. Allt från mer motivation till att äta bättre för att kunna prestera bra på träning och tävling.
 
Det har inte varit några problem. Det har rullat på fint och Mia har hittat sätt som fungerar i hennes vardag. Ensamstående mamma till två barn kräver planering! Vill man så går det! 
 
Hur gick det på utcheckning?
Ja det gick superbra! Mia har tightat till kroppen, gått ner rejält i fettprocent, ökat sin muskelmassa, tappat både centimetrar och kilon. Och inte nog med det, hon är utvecklats i både träning och tävling. Personbästa har kapats rejält. Göteborgsvarvet med 5 minuter och Vätternrundan 1 timma och 45 minuter. Imponerande!
 
Jag är oerhört glad att jag har fått vara en del av Mias förändring, att coacha henne för att nå hennes mål! Hon är en tuff tjej och jag vet att nya personbästa kommer slås. Det här bara början.
 

Läs Mias egna ord. Texten är kopierad från hennes blogg Mia Gröndahl. Följ gärna hennes blogg, en glad, tuff och inspirerande tjej!

 

"Kroppen är fantastisk! Den tar oss genom livet, håller, lagar sig själv och läker, år efter år, trots att vi ibland utsätter den för enorma påfrestningar. Jag är väldigt stolt över min. Den har varit med mig i snart 40 år och klarat det mesta. Vilda lekar, galna fritidsintressen,  under några år slasktratt för alkohol och tobak, stor viktökning, stor viktminskning, hög träningsbelastning och viktigast av allt: Två graviditeter, förlossningar, amning, nattvak och bitvis slitsamma småbarnsår. Hur den än ser ut så älskar jag den för allt den hjälper mig att klara. Trots detta kände jag i vintras att jag ville få till en förändring. Vi hade haft ett par tuffa år, jag och kroppen. Först ett oerhört smärtsamt diskbråck i ryggen då vi inte kunde träna alls på nästan ett år, en hård väg tillbaka, mitt i allt en separation, och hela tiden nya utmaningar som vi längtade efter att få göra. Vi var trötta, saknade kraft, motivation och energi. Tillslut tog vi hjälp av kostcoachen Ninni Halldin. Jag ville bli starkare, piggare, optimera mitt energiintag, prestera bättre på träning och tighta till kroppen lite. Det sista enbart för att kunna nå övriga mål. Vi började i februari och idag ska vi checka ut!

Resultatet då? Jag har mått extremt bra hela tiden! Ninni gjorde ett kostupplägg som skulle passa min livssituation (fullt ös, mycket jobb, ensam med barn och ganska taskig ekonomi, mycket träning…) och hjälpa mig att nå mina mål. Hon tipsade också om kosttillskott som skulle bidra till bättre träningsresultat. Jag har en bit kvar så klart, men hittills har följande hänt, på bara fyra månader: Några kilon och centimeter är borta från kroppen. Jag har lärt mig att köra långpass på fastande mage. Jag har ändrat min måltidsordning helt och hållet, och mår jättebra av det. Jag har lagt om kostens innehåll och proportioner och gör bättre val, även om jag inte åt dåligt innan. Jag är sällan hungrig (undantaget sista veckorna då en intensiv jobbperiod och en Vätternrunda på PB-tid satt sina spår) , är mycket piggare och jämnare i humöret, mår på det stora hela bättre, har mer energi och framför allt: Jag märker resultat på träning och lopp. Precis som jag önskade med andra ord.

Så slutligen: Tack Ninni för ett grymt upplägg som passade mig kanonbra, och tack kroppen för gott samarbete!"