Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Utcheckning

By Ninni . 2019-09-01

 

Triathleten Björn Ydremark...
 
Två gånger har jag haft äran att coacha triathleten Björn Ydremark. Första gången 2016 med fantasiska resultat både med kroppen och tävlingsmässigt. Det gick hur bra som helst. Björn kvalade till halv Ironman i USA och åkte dit för tävling 2017. 
 
Andra coachningen i år. Även denna gång levererades resultat både i kroppen och på tävlingsbanan. Tre år äldre och nytt personbästa på Ironman Kalmar. I en ålder på 58 år! Hur coolt är inte det?
Killen är urstark, som en maskin, bara matar på. Givetvis inte gratis, absolut inte. Det ligger hårt jobb bakom med många inplanerade träningspass, smart träningsupplägg av både riktigt tuffa och lugna pass, bra återhämtning och en kost som är anpassad efter Björn och hans energiförbrukning. Han är frisk och skadefri, en kropp som är i balans. 
 
Björn är en stor inspiration. Hans energi smittar av sig och inspirerar andra. Och han blir bara snabbare och bättre med åren. Det finns inget bäst-före-datum. 
 
Stort lycka till med famtida utmaningar. Du är grym! 
 
 
Läs Björns egna ord:
 

"Det är aldrig för sent, varken att få en kropp man trivs i eller stark och uthållig kropp! När jag var 50 (2011) upptäckte jag att konditionsidrott är rätt kul, och att tävla ändå roligare! Några utmaningar jag såg då var att köra en klassiker eller börja med triathlon, då man både får simma, cykla och springa. Jag valde triathlon som innebär att man får träna mycket men sprider tiden på olika grenar så man inte går sönder.

 

Efter att ha gått simkurs, skaffat cykel och tränat mer och mer var jag helt fast i sporten och körde fler och fler, och längre och längre, tävlingar. 2013 körde jag min första Ironman och tyckte direkt, ”det här kan jag göra bättre..”.

 

2016 gick jag upp i en ny åldersklass och tänkte att nu vill jag bli den bästa versionen av mig själv. Jag tog hjälp av en coach för träningen men kände att jag inte hade koll på kosten. Jag åt i princip mindre och mindre och funderade inte så mycket på vad jag åt, mindre måste ju vara bättre tänkte jag. Då fick jag kontakt med Ninni. Jag hade skickat min träningsdagbok och vad jag åt till henne i förväg och det första Ninni sa när vi träffades var ”du äter för lite!”. Va?, jag har ju slutat med godis och fikabröd och allt onyttigt och tar mindre portioner!? Tänkte jag.

 

Efter att ha fått ett kostschema som innebar att jag egentligen åt mer, men rätt, blev jag både mätt och märkte att träningen gav bättre resultat. Jag började även med 8/16 fasta som jag nu kört sen dess, dvs drygt 3,5 år. Det funkar hur bra som helst och passar iaf mig perfekt. Sommaren 2016, efter att ha checkat ut hos Ninni, gjorde jag mina bästa tider, dittills, på både halv och hel Ironman. Jag hoppade plötsligt upp från den nedre halvan till toppen i resultatlistorna och kvalade bla till VM i halv Ironman som jag körde i USA 2017.

 

Våren 2019 kände jag att jag kanske inte gått upp så mycket i vikt men att jag ”fördelat om” kilona en del. Det hade blivit lite mer ”dödvikt” igen och mindre muskler så jag tog kontakt med Ninni igen. Denna gång handlade det mer om finjustering i kostschemat och lite nya idéer och framför allt, Ninnis grymma coachning och peppning. Jag kanske inte har gått ner så många kilon som jag tänkte mig men mycket har handlat om att kilona på vågen inte är allt! Jag har sett på mätningar, och framför allt känt i kroppen, att jag blivit starkare och bla kunnat springa lättare. Förutom den sköna känslan har jag varit skadefri och frisk i princip sen jag körde igång träningen 1:a oktober 2018. De inflammationer som ofta ställer till det i tex leder när man gör samma rörelse ofta har jag sluppit. Det är svårt att veta orsaken till det men jag tror rätt kost och en del av de kosttillskott Ninni rekommenderat hjälpt mig.

 

Slutmålet denna gång har varit Kalmar Ironman 2019 där jag hade som mål att slå mitt pers från 2016. Tävlingen gick verkligen över förväntan. Jag bjöd nog supportrarna på en liten rysare då jag länge ledde åldersklassen! Tyvärr fick jag kramp efter ca 10 timmar med 3-4 km kvar och blev passerad men slutade ändå 4:a på ett rejält pers.

 

Jag kan verkligen rekommendera Ninni, inte bara för att få hjälp med en viktminskning utan även om man vill bli ”tajtare” och snabbare på tex löpning!

 

/Björn Ydremark, augusti 2019"

 

 

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: