Start        Kostrådgivning      Löpcoachning     Träning     Recept     Utcheckning      FunRun      Kontakt

Nya insättningar på hälsokontot!

By Ninni . 2021-02-05


Det är aldrig försent att förändra en livsstil. Ta fram den bästa versionen av dig själv.

I varje situation har du ett val. Det är upp till dig om det ska hjälpa eller stjälpa dig. Hälsa och fitness är konst och vetenskap. Det är en konst eftersom vi alla är olika; olika kroppar har olika förutsättningar.  En del människor är stresskänsliga och hyperaktiva medan andra är mer avslappnade.  Vissa gillar choklad och vin medan andra föredrar kaffe och broccoli. Världen för hälsa och fitness är inte svart eller vit, utan snarare nyanserad.

Acceptera dina grundförutsättningar, ta fram den bästa versionen av dig själv!

 

BRA MAT eller att "äta nyttigt" handlar inte om att äta för att bli smal eller ha synliga magmuskler, utan om att ge kroppen det kroppen behöver för att fungera optimalt, hålla sig frisk och hel, vara pigg, ha energi till jobb, familj och fritid.

Proteiner, kohydrater och fett är viktigt för alla människor. Man får inte göra någon till bov. Vi behöver alla men vi behöver kvalité. Nutrition/näring är inte "låg-kalorie" eller att vara hungrig och känna sig tom på energi. Det är att ge din kropp riktiga, hela livsmedel så att du är nöjd, full av energi för att leva ditt liv till fullo.

 

HÄLSOSAM KOSTHÅLLNING handlar i sin tur om att äta smart mättande mat, välbalanserat och efter dina behov och förutsättningar. Att vara hungrig är inte farligt men osmart eftersom det leder till mindre kloka matval. Vi faller helt enkelt för frestelser som vi vet att vi inte borde stoppa i oss. Hunger påverkar dessutom prestationen, koncentrationen, energin, humöret och effektiviteten. Och inte minst, att vara hungrig är ju varken trevligt för en själv eller omgivningen. 

Välj mat som tillfredsställer din aptit. Olika livsmedel påverkar kroppar olika. Var smart, välj mat som gör dig nöjd utan att överäta och vilja ha mer. Lär känna din kropp. 

 

HÄLSOSAM LIVSSTIL. Vi har bara ett liv, se till att ge dig själv det bästa! Det gäller dock att hitta en nivå, en balans, där man ger sin kropp de bästa förutsättningar samtidigt som man känner att man bejakar livskvalitén. Det handlar inte om att göra 100% rätt. 80% räcker långt.

Det finns inga förbud. Välj dina tillfällen. Ställ dig frågan, är det värt det? Ja det är kanske det. Ät och njut! Du är inte ”duktig” om du avstår från maten som du gillar och njuter av. Att plåga sig själv är inte lika med att älska sig själv. Målet är inte att utesluta och förbjuda det du tycker om. Målet är att bi behålla så mycket av det du älskar och fortsätta få de resultat du vill ha.

 

BALANS är viktigt. Hur lever du ditt liv? Fungerar sömnen, stressar du mycket, är du hård mot dig själv? Tränar du ingenting eller återhämtar du dig inte efter dina träningspass? Gör du allt "rätt" men inget händer? Hälsosam livsstil är så mycket mer än kosten. 

 

HÅLLBARHET. En hållbar livsstil innebär en medveten livsstil.

 

2021 - DITT ÅR! Året du lever, äter, njuter och mår bra. In med insättningar på hälsokontot! Alla räknas, stora som små.

 

Jag kommer finnas vid din sida genom hela resan. Hjälpa dig med kost- och ev träningsplan utifrån dina förutsättningar. Tveka inte att kontakta mig.

 

cwbyninni@hotmail.com

eller

via Facebook "byninni.se"

 

Tips! Utnyttja ditt friskvårdsbidrag!

 

 
Postat av: addresses

My brother recommended I may like this web site. He was
once totally right. This submit actually made my day.

You can not consider just how much time I had spent for this information! Thank
you!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: